Pasta med svampe og kryddersmør

Pasta findes i mange varianter og er altid et hit. Her får du opskriften på en lækker pasta med svampe og kryddersmør, der er en skøn hverdagsret.

Af Jan-Erik Hagbohm. / Foto: Peter Kam.

Lumaconi er en pastatype, der er formet som snegle og er hule inden i. Lumaconipastaen fungerer godt i retter, hvor de øvrige ingredienser kan virke som fyld i pastaen. Her serverer vi den cremede, skønne pasta med svampe og kryddersmør - lidt en hverdagsredning og opskrift får I her.

Prøv også: One pot-nudler med squash og svampe.

Det skal du bruge til pasta med svampe og kryddersmør:

(4 personer)

Kryddersmør:

  • 1 hvidløgsfed
  • ½ lime
  • 1 spsk. basilikum
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 1 knivspids chiliflager
  • Salt og peber

Pasta med svampe:

  • 300 g lumaconipasta
  • 2 hvidløgsfed
  • 1 dl blandede urter, fx salvie, timian og basilikum
  • 200 g store champignoner
  • Olivenolie
  • Lidt parmesan

Vild med pasta? Prøv også græsk pastasalat.

Sådan laver du pasta med svampe og kryddersmør:

Kryddersmør:

  • Pres hvidløg, riv limeskal og hak basilikum fint.
  • Bland med smør og chiliflager.
  • Smag til med salt og peber, og sæt til side.

Pasta med svampe:

  • Kog pasta efter anvisning på pakken.
  • Hak hvidløg og urter fint.
  • Skær champignonerne i skiver, og steg i olivenolie, indtil de begynder at få farve.
  • Tilsæt hvidløg og urter, og steg i et par minutter.
  • Bland pastaen sammen med champignonerne.
  • Smag til med salt og peber.
  • Riv parmesan.
  • Servér varm sammen med kryddersmør, og drys med parmesan.