Tomattærte med asparges og purløg

Tomattærte med asparges og purløg

Hvis råvarerne er lækre nok, skal der ikke mange ingredienser til, før du har en overdådig ret - og det er lige præcis tilfældet med denne lækre og sommerlige tomattærte med asparges og purløg. Få opskriften her!

Mandag, 6. august 2018 - 10:54 - af Sandra Palmqvist. Foto: Christina Uhlin.

Det er en skøn følelse, når årets første hjemmedyrkede tomat skifter farve fra grøn til rød og er klar til at blive plukket og og nydt!

Vi bilder os ind, at alle retter bliver en tand bedre, når én eller flere af råvarerne er hentet ind fra egen have eller altan. Er du enig? Smag selv efter med denne skønne og sommerlige tomattærte med asparges og purløg.

Flere lækre tærter: Tærte med asparges og bacon

Det skal du bruge til din tomattærte med asparges og purløg:

6 personer

Tærtedej:

  • 125 g smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 knib salt
  • koldt vand, et par dråber

Fyld:

1/2 purløg

  • 10 grønne asparges 
  • 150 g revet lagret ost
  • 200 g flødeost naturel
  • salt og peber
  • 300 g små tomater

Skal der også dessert på bordet? Prøv vores opskrift på jordbærtærte!

Sådan gør du:

  1. Kør dejen sammen med hænderne eller i en foodprocessor. Lad den afkøle i ca. 20 minutter, og tænd derefter ovnen ved 200 °.
  2. Klem dejen på plads i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Bag i ca. 10 minutter. Tag derefter formen ud og sænk varmen i ovnen til 175 °.
  3. Skær purløg og asparges i mindre stykker. Rør sammen med revet ost, flødeost og salt og peber.
  4. Hæld fyldet over den bagte tærtebund. Afslut med tomaterne på toppen.
  5. Bag tærten i ovnen ved 175 ° i 30-40 minutter.

Se også: Sommertærte med spinat og gedeost

Læs mere om:

Læs også:

Minitærter med spinat og rygeost