Se også
Aftensmad
Spansk tomat-peber-suppe
Der er masser af sommervarme i den her spanske tomat-peber-suppe med chorizo og peberfrugt. Perfekt til de kolde efterårsaftenener, hvor det bare skal være nemt, lækkert og lunt.
Af Gitte Heidi Rasmussen
16.10.2020
Foto: Stine Christiansen.
Hvis sådan en spansk tomat-peber-suppe ikke får dig til at svede og drømme om sommervarmen, så ved vi ikke hvilken efterårssuppe der gør! Den indeholder blandt andet tomat, peber, parmesan, masser af peberfrugt og hvidløg — så drømmer vi os sydpå i vintermørket.
4 personer
Ingredienser
- 200 g tørret chorizo
- 2 røde peberfrugter
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 frisk rød chili
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 l bouillon, fx oksebouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- Evt. cremefraiche 18 %
- 50 g friskrevet parmesan
- En håndfuld frisk basilikum
- Godt brød
Sådan laver du tomat-peber-suppe
- Skær chorizo i små tern. Rens peberfrugter, og skær dem i tern.
- Pil og hak rødløg og hvidløg.
- Rens og hak chilien.
- Svits chorizo, peberfrugter, løg, hvidløg og chili i olie i en gryde ved jævn varme i 3-4 minutter.
- Tilsæt bouillon og hakkede tomater, og kog videre ved svag varme i 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber.
- Servér suppen rygende varm med en skefuld cremefraiche, revet parmesan og plukket basilikum. Spis brød til.
TIP: I stedet for tomater fra dåse kan du bruge friske tomater, som du skyller og hakker.