salat & tilbehør

Kartoffelsalat med syltede rødløg
Blomkålstoppe - vegetarisk aftensmad
Hjemmelavet rødkål
Flæskesvær
15 spiselige blomster
10 friske sommersalater
Vandmelon

Salater, dressinger og andet tilbehør

Hvis et måltid skal være fuldkomment, skal der være en eller flere gode salater til at komplimentere hovedretten. Vi har samlet alle vores gode salater på denne side, således at du nemt kan finde de mest lækre og servere dem for dine gæster.

Der er rigtig mange forskellige,  og det er ikke alle salater der passer til alle retter, så man skal forsigtigt kigge på, hvad for nogle man skal lave til de forskellige retter. En typisk grundregel er, at de altid skal være lette og ikke mætte alt for meget. Dette behøves dog ikke altid at være tilfældet. Hvis du laver salater der indeholder flere kulhydrater, såsom salat med kartofler eller gulerødder, bliver det hurtigt et lidt tungere måltid. Det kan derfor være en god idé at tilpasse dine salater til det måltid du skal have. Hvis du spiser en meget tung hovedret, såsom lasagne, så kan det være en god ide at prøve med en lettere salat. Hvis du derimod skal have f.eks. laks, så kan salater med lidt ekstra kulhydrater godt være på sin plads.

En salat kan være en rigtig god ret at have med til sammenskudsgilder. Hvis du tager en god en med til sådanne arrangementer, vil det være dig, som sætter stregen under alle de andres retter. Derfor er det en rigtig god idé, at gøre sig ekstra meget umage med sin salat, når man tager den med til fest.

En salat kan også godt være en hovedret. I dette tilfælde vil det være en god idé at sørge for, at der er noget ekstra protein i. Dine proteinkilder kan enten være kød, skaldyr eller bønner. Særligt japanske bønner er en lækker måde at tilføje protein til dine salater.

Klik dig igennem vores mange gode opskrifter, samt andet lækkert tilbehør, der kan give din aftensmad et ekstra pift.

Bon appétit!