Krydret kyllingesalat med spidskål og mynteolie

Kylling og kål mætter godt. Savner du alligevel tilbehør til salaten, kan du spise et godt brød til

Fredag d. 29. maj 2009 - af Vibeke Lehn, Foto: Jes Buusmann

4 pers.

300 g kyllingeinderfilet
Salt og friskkværnet peber
2 tsk. groft stødte korianderfrø
1 tsk. grov, sød paprika (fås hos specialkøbmænd eller velassorterede supermarkeder)
2 tsk. olivenolie
½ fintsnittet spidskål
Frisk mynte
2 udkernede, fintsnittede røde æbler
1 lille, fintsnittet rødløg
Mynteolie (kan fås i specialbutikker)
Levkøj

Dup kyllingefilterne tørre, og gnid dem med krydderierne. Steg fileterne i en sauterepande 2-3 min. på hver side, og lad dem afkøle til stuetemperatur. Bland spidskål med lidt frisk mynte, snittet æble og rødløg, og vend kyllingekødet i. Smag til med mynteolie og evt. yderligere salt og peber. Pynt med levkøj.

Tip! Du kan lave mynteolie selv. Blend 2 spsk. mynteblade med ½ dl olivenolie, lad dem trække 1 times tid, og hæld derefter det hele gennem en sigte. Du kan også bruge tallerkensmækker i stedet for levkøj.