Kyllingesalat med peanutbutterdressing

Denne kyllingesalat er inspireret af det thailandske køkken og indeholder masser af favoritgrøntsagerne. Peanutbutterdressingen gør salaten uimodståelig lækker!

Torsdag, 10. januar 2019 - 12:29 - Opskrift og foto: Linn Grubbström.


Denne kyllingesalat toppet med peanutbutterdressing er både frisk, mættende og uimodståelig lækker. Hvis du mangler en god salat på madplanen, skal du virkelig prøve denne! Den er god året rundt, og alle maver bliver mætte på den rare måde.

Mere kylling til aftensmad? 5 nemme opskrifter med kylling!

Det skal du bruge til kyllingesalat med peanutbutterdressing:

Peanutbutterdressing:
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. soja
  • 1 tsk. chilisauce
  • 3 spsk. vand
Kyllingesalat:
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk. olie
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 4 gulerødder
  • 1 agurk
  • 2 mangoer
  • 2 forårsløg
  • 2 avocadoer
  • 75 g bønnespirer
  • 1 spsk. sesamolie
  • 10 g sesamfrø
  • 100 g risnudler
  • 1 chili
  • 10 g frisk ingefær
  • ½ dl soja
  • 1 lime
  • ½ tsk. sukker

Prøv også denne opskrift: Cæsarsalat med hjemmerørt dressing

Sådan laver du kyllingesalat med peanutbutterdressing:

Peanutbutterdressing:
  • Pisk peanutbutter, limesaft, soja, chilisauce og vand sammen.
Kyllingesalat:
  • Steg kyllingen i olie. Krydr med salt og peber, og skær i skiver.
  • Skræl gulerødderne. Skær agurk, gulerødder og mango i mindre stykker. Hak forårsløgene. Skær avocadoerne over, fjern skallen, og skær kødet i skiver.
  • Vend bønnespirer, sesamolie og sesamfrø sammen.
  • Kom risnudlerne i en gryde med kogende vand.
  • Sluk for varmen, og hæld vandet fra efter 5 minutter.
  • Hak chilien fint. Skræl ingefæren, og riv den fint. Bland chili og ingefær med soja, limesaft og sukker. Vend nudlerne i dressingen.
  • Anret grøntsager, nudler, bønnespirer og kylling. Top med peanutbutterdressing.

Mere hverdagsmad: Små porretærter

Læs mere om:

Læs også: