Tag med til øko-dag, og se køerne danse

Øko-dag 2016

Søndag den 15. april bliver de økologiske køer lukket på græs, og du kan komme med til festen! Find din lokale øko-gård, og tag familie og madkurv med.

Se også: Urban farming i byens nyttehaver

Hvert år i april bliver de danske økologiske køer lukket ud af stalden og på græs, hvor de går hele sommeren og indtil 1. november, hvis vejret tillader det. For køerne er det lidt af en forårsfest at blive lukket ud efter en lang vinter, og det viser de ved at springe kåde rundt på marken. Men dagen er ikke alene køernes forårsfest, for over årene er det også blevet danskernes. Det er Danmarks største landbrugs- og fødevareevent, som tiltrækker mere end 200.000 danskere på blot én dag. 

Læs også: 12 nemme tips til en bæredygtig have

I år ligger øko-dagen søndag den 15. april, og udover at se køerne blive lukket på græs, kan du se en økologisk gård, få svar på dine spørgsmål om økologi og smage på de økologiske mælkeprodukter.

Det hele løber af stablen kl. 10-14, og køerne bliver lukket ud kl. 12. Nogle gårde kan have andre åbningstider, så husk at tjekke på forhånd - og så er det en god idé at komme i god tid.

Find en gård nær dig, og læs mere om øko-dag her!

Læs mere om:

Læs også:

Tips til januar
Økomarked i Aarhus