Abrikosglaseret skinke

Her får du en skøn efterårsret med abrikosglaseret skinke, grønkålssalat og roasted potatoes. Mmmm...

Ingredienser til abrikosglaseret skinke:
(Til seks personer)
2 kg røget skinke
2 løg
8 hele nelliker
8 hele peberkorn
3 stilke persille
2 gulerødder
Glasering:
350 g abrikosmarmelade

Sådan laver du abrikosglaseret skinke:
150 g stærk sennep Læg skinken i en stor gryde. Pil løgene, og stik nellikerne i dem. Læg løg og peberkorn i gryden sammen med persille og gulerødder, og hæld koldt vand over, så det dækker kødet. Bring gryden langsomt i kog uden låg. Fjern skum med en hulske. Skru ned for varmen, når vandet koger, og læg låg på. Lad skinken koge ved svag varme i 1 time. Sluk derefter for blusset, og lad den trække i 30 minutter i lagen. Glasering: Tænd ovnen på 250°. Dup skinken tør med køkkenrulle, og læg den på en ovnrist over en bradepande. Skær det yderste lag af skinken. Snit fedtet med en skarp kniv. Smelt abrikosmarmelade og sennep i en gryde, og rør til en ensartet konsistens. Smør blandingen på skinken i et jævnt lag. Steg skinken midt i ovnen i 10 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Tag skinken ud af ovnen, lad den trække i 10 minutter, og skær den i fine skiver.

HELE MENUEN

Forret

Cremet tomatsuppe og rugbrødscrostini med gedeost

Hovedret

Abrikosglaseret skinke med roasted potatoes og salat med grønkål

Dessert

Æblekage med ricotta og nødder

Ingredienser til roasted potatoes:
1½ kg bagekartofler
Ca. 1 dl olivenolie
1 bundt salvie
2-3 fed hvidløg
Revet skal af 1 klementin, usprøjtet

Sådan laver du roasted potatoes:
Skræl kartoflerne, og skær dem i kvarter. Forkog kartoflerne i saltet vand i 8-10 minutter, og hæld vandet fra. Smør et ildfast fad med olivenolie, og læg kartoflerne tæt sammen i fadet. Giv kartoflerne et let tryk med bagsiden af en grydeske eller en kartoffelmoser. Dryp lidt olie over kartoflerne, og bag dem 10 minutter i en 200° varm ovn. Finhak salvie og hvidløg. Bland klementinskal, salvie og hvidløg sammen med resten af olien. Fordel krydderolien over kartoflerne. Bag kartoflerne yderligere 10-15 minutter i ovnen, eller til kartoflerne er sprøde og gyldne.

Ingredienser til salat med grønkål:
200 g grønkål
4 julesalater
1 hoved radicchio
2 appelsiner
1 granatæble
100 g valnødder
100 g abrikoser
Marinade:
1 spsk grov sennep
1 spsk honning
2 spsk hindbæreddike
6 spsk valnøddeolie
Havsalt og peber

Sådan laver du salat med grønkål:
Skyl grønkålen, og fjern stokken. Hak grønkålen fint. Skær stokken af julesalaten, og skil bladene fra hinanden. Læg bladene langs kanten på et stort fad som pynt, eller hak 2 af dem i salaten. Fjern de yderste blade af radicchioen, snit salaten groft, og bland den med grønkålen. Skær skallen af appelsinerne, så det hvide også skæres væk. Skær appelsinerne i tern, og bland dem i salaten. Skær granatæblet midt over. Bank kernerne ud. Sørg for, at der ikke kommer hinder med, de er meget bitre. Drys granatæblekernerne over salaten. Hak valnødderne og abrikoserne groft, og drys dem over salaten. Marinade: Rør grov sennep med honning og hindbæreddike. Tilsæt valnøddeolie, og rør blandingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.