Desserter og kager

Smukke karameller med lakrids

Disse karameller med lakrids er et smukt bud på anderledes konfekt med lakrids.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Line Thit Klein 6.12.2016
Karameller med lakrids

Hvis du er vild med konfekt med lakrids, så er de her himmelske sølvhapsere lige noget for dig. De indbydende karameller med lakrids er en fryd for øjet og at bide i. De indeholder nemlig en uimodståelig flydende kerne af lakridskaramel.

Læs også: Mette Blomsterbergs pistacie-karameller

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på karameller med lakrids

Ca. 16 styk

Ingredienser:

  • Brug 1 silikoneform med små kupler
  • 1 tsk. rent lakridspulver
  • 2 dl fløde
  • 250 g sukker
  • 0,5 dl lys sirup
  • 0,5 dl vand
  • ½ tsk. flagesalt, fx Maldon havsalt
  • 40 g smør
  • 300 g mælkechokolade til overtræk
  • 1 dåse spiseligt metallic-sølvpulver

Smag også: Chokoladetærte med flydende karamel-midte

Sådan laver du karameller med lakrids:

  1. Rør lakridspulveret ud i fløden. Hæld sukker, sirup og vand i en gryde eller en dyb pande, og lad det varme op ved medium-svag varme uden at røre i det, til sukkerblandingen begynder at karamellisere.
  2. Når farven har en dyb mørkgylden tone, og blandingen begynder at dufte kraftigt af karamel, tages panden af varmen, og fløden tilsættes under omrøring. Vær opmærksom på, at det kan sprutte.
  3. Varm forsigtigt blandingen op igen under omrøring, indtil eventuelle hårde sukkerklumper er opløst. Tilsæt havsalt og det kolde smør lidt ad gangen, og rør rundt til det er absorberet.
  4. Opbevar karamellen i en lufttæt beholder på køl, til den har sat sig, og skrab den derefter ned i en sprøjtepose.
  5. Pensl silikoneformene med sølv, det er nemmest at gøre med en almindelig lille pensel.
  6. Temperér den lyse chokolade, og hæld den flydende chokolade i formene.
  7. Vend nu formen rundt, og vend bunden i vejret på den over en skål, så den overskydende chokolade løber fra. Brug en spatel til at skrabe overskydende chokolade væk fra siderne af de små kupler.
  8. Lad chokoladen sætte sig et øjeblik, klip et hul i sprøjteposens snip, og sprøjt karamellen ud i formene. Brug derefter en pensel eller lignende til at skrabe den resterende mængde smeltede chokolade i bunden af karamellerne væk.
  9. Lad karamellerne sætte sig i køleskabet et par timer, og vend dem derefter ud af formene. Nu skulle de gerne være fint sølvfarvede på overfladen. Opbevar dem på køl, og nyd dem gennem hele julen.