Lav de lækreste alkoholfri drinks og cocktails
Drinks & Cocktails

Inspiration til alkoholfri drinks og cocktails

af Max Martinussen 17.12.2020
Foto: Stine Christiansen, Martin Tanggaard og Inge Skovdal.
Se en række forslag til alkoholfri drinks, og lad dig inspirere til at lave dine egne virgin-varianter af de gode klassikere.

Der kan være mange grunde til, at der skal serveres en alkoholfri drink — oftest er det nok, at der er nogen, der skal køre hjem, andre gange fordi det hele ikke nødvendigvis behøver at gå op i sprut — lækre drinks uden alkohol er nu engang lidt mere ansvarligt. 

Lækre og farverige alkoholfri drinks

Ret ofte handler det om at vælge sig en lækker drink, som har noget at byde på ud over alkoholen. En rom og cola kommer ikke langt uden rom, men der er masser af drinks og cocktails, der er fyldt med lækre ingredienser, der sagtens kan stå for sig selv. 

Virgin Mojito

Lav virgin mojitos. Hvor alkoholen mangler kan bær træde i stedet og give drikken det ekstra element, der skal til for, at de er både lækre og festlige. Her er en opskrift på mojito med blåbær og en opskrift på mojito med jordbær og mynte. Ønsker du alligevel en snert af skarphed i drinken, kan du erstatte alkoholen med Ginger Ale. Ingefær har den kant som spiritus giver en god drink. 

Tip: Ginger Ale har en skarphed, der ofte kan bruges i drinks, der skal være alkoholfri — så får drikken lige det der ekstra, der gør at den føles som en drink.

Lav en Mister Cap Driver (Den nemmeste alkoholfri drink)

Navnet får straks tankerne hen på ham, der skal køre hele flokken hjem. Den her alkoholfri drink er måske en af de letteste, der er — men det gør den bestemt ikke mindre lækker:

Sådan laver du en Mister Cap Driver

Ingredienser:

  • 2 cl sirup (helst ahorn)
  • 2 cl citronsaft (friskpresset)
  • 5 cl appelsinjuice

Fremgangsmåde: 

Mix hurtigt, hæld i et højt glas og fyld op med danskvand for resten. Kom appelsin eller citron på kanten som pynt. 

Hvid gløgg uden alkohol

Ja, ja, det er en juledrik, men hvid gløgg er en drink der kan laves uden alkohol på flere måder. En lun og lækker drik kan serveres til hyggelige selskaber eller som anderledes velkomst. Den her er lavet med æblemost og ingefær — drop rosinerne, hvis ikke det skal blive julet.

Festlige alkoholfri velkomstdrinks

Velkomstdrinks må gerne være lidt festlige og lidt friske — de er med til at understrege, hvad det er for en aften, der er i vente. Velkomstdrinks kommer selvfølgelig også i variationer uden alkohol. Vigtigst er at de sprudler og er farverige. 

Alkoholfri velkomstdrink

 

Et godt eksempel er den her blåbærdrink med citron, der er en nem og lækker alkoholfri drink, der fungerer godt både som velkomstdrink men også som ren selvforkælelse. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lav lækre alkoholfri drinks og cocktails

Mango Lassi uden alkohol

Skal den festlige anledning rigtig sparkes i gang kan du også ty til det krydrede — en mango lassi kan sætte fut i smagsløgene og appetitten, så dine gæster er klar til en lækker aften — den fungerer faktisk glimrende som appetizer.

Se opskriften: Mango lassi.

Alkoholfri melondrink med gingerale 

Her er en dejlig melondrik med gingerale, som er lækker uanset om den er alkoholfri eller ej — den laves ellers med vodka, og kan sagtens laves til hele selskabet, hvor gæsterne selv får lov at føje vodkaen til, hvis de er til det. 

Se opskriften her: Melon drink med ginger beer

En nem alkoholfri cocktail

Frosé med jordbær men uden rosé — ja, det lyder lidt omvendt, men her er altså en frosé, der byder på en frisk og iskold oplevelse også selvom du skifter roséen ud med danskvand — den er både god som velkomstdrink, men også som noget lækkert på varme dage, eller som noget ekstra til de sene nattetimer. 

Se videoen, og find opskriften her: Frosé med jordbær.

Alkoholfri Irish Coffee

Trækker festen ud, og bliver chaufføren lidt søvnig, kan du altid serverer en Irish Coffee uden alkohol — en ordentlig stærk kop kaffe og et sukkerskud, skal nok holde øjnene åbne på køreturen hjem.