Gulerodskage – verdens bedste opskrift

Gulerodskage er en klassiker, som vi aldrig bliver trætte af, og som altid kan serveres til en lækker kop kaffe for hele familien. Pift din gulerodskage op med banan og dadler, lækre krydderier, citronskum eller flødeosttopping alt efter smag og behag.

Prøv også opskriften: Æblekage med kanel

Her får du opskriften på en lækker gulerodskage med banan og dadler - i galleriet herunder finder du flere opskrifter på gulerodskage.
 

Gulerodskage med banan og dadler

Bag din gulerodskage i en hjerteformet springform til dem, du holder allermest af!

Tid: 25 minutter. Bagetid: 45 minutter. Antal personer: 10

• 100 g smør
• 80 g muscovadosukker
• 60 g brun farin
• korn fra 1 vaniljestang
• 1 moden banan
• ½ dl lys sirup
• 2 æg
• 225 g hvedemel
• 2 tsk bagepulver
• 1 spsk natron
• 200 g tørrede dadler
• 2½ dl vand
• 100 g gulerødder
• en springform (22-24 cm i diameter)
Glasur og pynt:
• 50 g flormelis
• lidt kogende vand
• sukkerblomster
• evt. frysetørrede jordbær

Læs også: Sådan beregner du kage pr. person

1. Tænd ovnen på 180º.

2. Pisk smør godt sammen med muscovadosukker og brun farin, brug en elpisker.

3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem den tomme vaniljebælg). Mos banan og vaniljekorn sammen, og rør sirup i. Rør bananmosen sammen med smørmassen.

4. Rør æggene i dejen til din gulerodskage 1 ad gangen.

5. Sigt hvedemel, bagepulver og natron sammen, og vend det i dejen med en ske.

Læs også: 5 fejl du begår, når du bager

6. Læg de udstenede dadler i en lille gryde sammen med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne småsimre i 8 minutter. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender til en ensartet mos. Lad daddelmosen afkøle.

7. Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend de revne gulerødder i dejen sammen med daddelmosen, og fordel dejen i en smurt springform.

8. Bag din gulerodskage midt i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt. Lad din gulerodskage afkøle, før du tager den ud af formen.
 

Glasur: Rør flormelis sammen med lidt kogende vand til en tyk glasur. Smør glasur på undersiden af sukkerblomsterne, og sæt dem fast på din gulerodskage. Drys evt. med frysetørrede jordbær.