10 tips til den gode loppestand

At sælge dine gamle ting på loppemarked er ren win-win. Du kommer af med det, der fylder derhjemme, og som du ikke længere har brug for, du får råd til at købe nogle nye ting til dit hjem, og du støtter den bæredygtige tankegang ved at hjælpe med til, at dine ting bliver genbrugt frem for smidt ud. Og faktisk kan en god dag på et loppemarked give en fortjeneste på op til 5.000 kr. Men det kræver, at du er ude i god tid, for standene bliver hurtigt booket, og så skal du gøre dit forarbejde godt, så folk har lyst til at købe ind i netop din stand. 
 
Vil du have din egen loppestand? Find et marked i nærheden af dig på Loppeliv eller Markedskalenderen.
 
 1. Et bord til de ting, du vil sælge, er et must. Hvis tingene kommer ned på jorden, så lægger folk ikke mærke til dem. Man kan godt have en rodekasse, bare ikke for mange, så det drukner. Har du smykker, så hæng dem op, har du tøj, så hæng det på bøjler og stativ. Det er vigtigt, så folk kan få et hurtigt overblik, og det præsenterer tingene godt.
   
 2. Bøger kan du godt lægge i en kasse, men læg dem ikke i en flyttekasse. De er for dybe, og det betyder, at man ikke kan se bøgernes omslag.
   
 3. Læg en dug på bordet. Det giver en ensartet flade og virker indbydende.
   
 4. Lad være med at skrive priser på dine ting. Vi skal ned på 20-30 kr., så hvis genstanden er mere værd end det, så sælg den på nettet. Vær villig til at forhandle. Man skal ikke være for stejl på sine priser, tænk i stedet, at den ting, du siger farvel til, får et godt hjem.
   
 5. Det skal ikke være beskidt, men du behøver ikke at få det renset og vasket. Det skal bare være pænt. Gør opmærksom på det, hvis ting har en defekt af en art. Både for din egen samvittighed og for køberen. Men lad være med at tage ting med på loppemarked, som ikke er i orden.
   
 6. I tilfælde af regnvejr, skal du sørge for at have et billigt overdække eller en billig presenning, som bare kan lægges over tingene. Men drop at gå på loppemarked, hvis vejret er dårligt. Der kommer ikke nogen, og det er bare dødssygt. Overskyet er godt loppevejr, det må ikke være for varmt. Folk skal kunne holde ud at være ude.
   
 7. Sørg for at have omkring 100 kr. i småpenge og et par 50’ere i en lille boks eller en pengetaske om maven. Bare tasken ikke er for snæver at få hænderne ned i, så du står og fedter med byttepengene.
   
 8. Hav plastikposer, nogle gamle aviser og skraldeposer med, så du har noget at pakke tingene ind i, og så kunden kan bære flere ting.
   
 9. Hav en skammel til dig selv eller et tæppe, så du kan sidde på jorden. Medbring masser af vand, evt. en termokande og hent morgenbrød, så du har til hele dagen. Man skal altid være to. Så er der nogen ved boden, hvis du skal tisse, og det er i det hele taget ikke sjovt at stå alene.
   
 10.  Det, der går godt på et loppemarked er ofte billigt tøj, børnelegetøj og tøj, Lego, byggesæt, spil og puslespil, men du skal have en loppebod for hyggens skyld, ikke for pengenes. Derfor er det også vigtigt for dig selv, at det er hyggeligt at være i din bod.

Lær at prutte om prisen: Tips og tricks til loppejagten