Annonce: 5 genveje til luksusfølelse på badeværelset

Badeværelset er husets mest private rum. Det er her, vi kan trække os tilbage og tage os af os selv. Derfor betyder indretningen også mere og mere for os, og der er med tiden kommet stor fokus på luksus, ro og velvære. Gør dit badeværelse til boligens mest luksuriøse rum med disse 5 elementer.

1. Lys

Mange vælger hvide fliser og vægge, når de indretter deres badeværelse - og med god grund. Lys kan nemlig have en helende effekt på sindet. Det behøver dog ikke betyde, at alt absolut skal være hvidt. Et mørkere badeværelse kan nemlig omvendt indgyde til ro og virke beroligende. Uanset om badeværelset er mørkt eller lyst, fungerer det godt, at der er mulighed for at lege med med kontrasten mellem lys og mørke med ovenlysvinduer, der kan trækkes for, lyspaneler, lamper med lysdæmpere og stearinlys. På den måde kan badeværelset skifte karakter fra et åbent, livgivende rum til en beroligende hule alt efter humør og stemning.

2. Vand

Vand gør noget særligt ved mange af os. Menneskekroppen indeholder mellem 50 og 75 % vand, og måske er det derfor, vi tiltrækkes af vandelementet og føler os rolige og afslappede i nærheden af vand. Understreg vandets naturlige flow og fremelsk velværefølelsen i badeværelset ved at indrette brusekabinen med et stort rainshower-brusehoved, som giver følelsen af at stå midt i et rindende vandfald, og investér i et douchetoilet som AquaClean fra Geberit, der nænsomt renser dig med lunkent vand, når du er færdig. Umiddelbart lyder det nærmest grænseoverskridende, men ideen om at vaske sig efter toiletbesøg giver egentlig god mening. Vi bruger jo vand til at vaske hænder og hår, så hvorfor ikke være lige så hygiejniske, når vi har været på toilettet?

3. Ro fra naturen

Mange af os finder ro i naturen og alt, der minder os om den. Tilføj natur i indretningen af dit badeværelse ved at bruge møbler og tilbehør lavet af træ. En træmåtte på gulvet foran brusekabinen kan fx skabe en følelse af spa og afslapning. Placér en smuk træ-skammel, som du kan sidde på, når du har lyst, og vælg træ – eller andre naturmaterialer som fx marmor og sten – der giver ro og harmoni i badeværelset. Hvis du har vinduer i badeværelset, så sæt stilrene træpersienner op, der kan lukke lyset ude, når du har behov for ro.

4. Grønne planter

Planter på badeværelset giver indretningen liv og kan desuden være med til at rense luften. Har du et vindue i badeværelset, så sæt fx en fredslilje op, som renser luften for formaldehyd, acetone, alkohol og flere giftstoffer. Den er genial på badeværelset, hvor vi ofte bruger produkter som neglelak, hårspray osv. Er der meget lidt eller intet naturligt lys på badeværelset, vil planter som hængefigen samt de fleste bregner trives – de elsker nemlig høj luftfugtighed og har det bedst væk fra naturligt sollys.

5. Luksus

Toilettet er et møbel, vi ofte overser, når vi indretter vores badeværelse. Men når resten af badeværelset emmer af god stil og luksusspa, hvorfor så ikke også vælge et toilet, der gør det? Vælg fx et douchetoilet som AquaClean fra schweiziske Geberit, der har et rent design, som passer flot ind i de fleste badeværelser.

Selvom idéen med douchetoiletter er ny for nogle af os, er de efterhånden fast inventar på mange luksushoteller - og her i Danmark står de i flere og flere private hjem. Der ér nemlig bare noget tillokkende ved at lade sig vaske lige så grundigt efter toiletbesøg, som vi gør ved resten af kroppen, når vi går i bad. Med et enkelt tryk på en knap vasker AquaClean dig med vand, så du får en følelse af renhed og velvære, der varer hele dagen, og som du ellers kun får, når du træder ud af badet.

Læs mere om Geberit AquaClean Mera her!