Annonce: 5 vasketips til sart hud

Få styr på doseringen
Det kan virke fristende bare at pøse vaskemiddel op – for at være sikker på, at tøjet bliver HELT rent. Men sæberester i tøjet kan give familien allergi, så det er en god idé at finde ud af, hvad den korrekte dosering er. Tjek her, hvor hårdt vandet er i dit område – det er nemlig vandets hårdhed, der afgør, hvor meget vaskemiddel der skal til.

Vask uden parfume
Vælg altid vaskemiddel, som er fri for parfume og farve. Det gør risikoen for allergiske reaktioner markant mindre.

Vask altid nyt tøj inden brug
Det sjoveste, når man har fået en ny kjole, er selvfølgelig at hoppe i den med det samme, men vil du gerne beskytte hele familien mod allergirisko, er det en rigtig god idé at vaske alles tøj, inden det tages i brug. På den måde undgår I, at huden bliver generet af farverester og lignende fra det nye tøj.

Giv tøjet et ekstra skyl
Har nogen af familiens medlemmer sart hud eller tendens til hudallergi, så vælg et vaskeprogram med ekstra skyl, når I vasker jeres tøj. Så er I sikre på, at alle sæberester er skyllet ud, inden I skal have tøjet mod kroppen.

Brug tumbleren
Det er ikke nødvendigvis det mest miljøvenlige råd – men det er faktisk godt for jeres hud, at tøjet får en tur i tumbleren, når det er blevet vasket. Det gør, at alle tøjets løse fibre suges ud af tøjet, så de ikke kan genere huden.

Psst…!
Vidste du, at Neutral nu lancerer en ny, miljøvenlig refill-pose til Danmarks mest solgte vaskemiddel, så du kan hælde indholdet over på den plastikbeholder, du senest købte vaskemiddel i? Den nye refill-pose indeholder 75%  mindre plastik end den klassiske 940 ml. flaske med flydende Neutral vaskemiddel og er derfor langt mindre miljøbelastende, når den bliver smidt ud og sendt videre i systemet.

Kilde: neutral.dk