Annonce: Guide til forårsbeskæring i haven

Beskæring er et af de havegøremål, der kan være svære at finde rundt i - for hvornår skal det gøres og hvor ofte? Og hvilke metoder skal man tage i brug på hvilke planter, træer og buske?

Her kan du læse en guide til, hvad der er fordelagtigt at beskære i forårssæsonen, og hvordan du griber det an på bedste og nemmeste vis.

Gør havesæsonen skønnere med de rette redskaber

Allerede i det helt spæde forår starter årets første opgaver i haven. Udover at havemøblerne og drivhuset højest sandsynligt har brug for en kærlig hånd med vand og sæbe, er der nemlig også en række af havens planter, der har godt af en opfriskning, hvis de skal have de bedst mulige vækstvilkår i den kommende sæson. Og der hersker ingen tvivl om, at de grønne gøremål går langt mere glidende - og at glæden ved at bruge tid i haven øges - hvis havearbejdet udføres med det rette udstyr ved hånden.

På redaktionen er vi enige om, at et godt haveredskab rimer på kvalitet, og at særligt redskaber med lav vægt, skarpe blade og behagelige håndtag gør en stor forskel for, hvor mange timer vi har lyst til at bruge i haven ad gangen. En skøn dag ude skal nemlig ikke kun stå på hårdt arbejde, men også byde på hyggestunder og tid til nydelse af alt det grønne.

I galleriet kan du blive klogere på, hvilke planter, træer og buske du skal beskære i foråret - og hvilke redskaber der egner sig bedst til hvert formål: