Guide: De hyggeligste steder på Fyn

Du behøver ikke rejse til sydens sol for at få et par gode oplevelser med hjem i kufferten. Selvom det danske sommervejr kan være en smule utilregneligt, så har Danmark masser at byde på. Vi har været forbi Fyn for at samle de hyggeligste steder, du bør lægge vejen forbi, hvis du holder sommerferie i området. 

Se også: En økohave i evig forandring

Plint på landet

I Asperup ligger Plints hovedkontor, hvorfra du kan købe alle varer til minus 15 %. Du finder også tekopper, notesbøger og brødkasser, som er gået ud af salg og derfor sælges virkelig billigt. Der er nok at se på, og når du har fundet de ting, du ikke vidste, du ikke kunne leve uden, så kan du tage en kop kaffe og en bid brød i caféen "Den glade Pony", som ligger lige ved siden af. Her er alt gratis, så længe du selv smører din mad. Plint har åbent lørdag og søndag fra kl. 10 - 16. Læs mere her.

Byvejen 5. 5466 Asperup. 

Farmorsminde

Hist hvor vejen slår en bugt… På en snørklet vej midt mellem marker og skov ligger en hvidkalket gård trukket lidt tilbage fra vejen. I en lade har Ingelise indrettet sin butik, hvor du kan købe antikviteter og retroguld i alle afskygninger. Tingene er i god stand, og mange af dem hentes på hendes månedlige ture til Sverige. Farmorsminde har åbent lørdag og søndag fra kl. 11 – 17 eller ved nærmere aftale på tlf. 24 21 51 98.

Åbakkevej 26. 5464 Brenderup Fyn.

Læs også: På besøg hos Falsled Kro

Varbjerg Isbutik

Ved Varbjerg Strand skiftede den lokale iskiosk i år ejer, og stedet er allerede populært blandt sommerhusejerne i området. Isen, som er hjemmelavet fra Gelato Italia i Svendborg, er lavet efter italienske standarder og smager af dét, det er. Du kan bl.a. få is med smag af lakrids, kaffe og banan med chokoladestykker, og der bliver bestemt ikke sparet på mængderne. Er du ikke så meget til det søde, kan du få dig en toast med råvarer fra lokalområdet. Iskioskens åbningstider skifter efter sæson, men har åbent hver dag i sommerperioden fra kl. 12 - 21. Stedet afholder desuden loppemarked hver torsdag. Læs mere om Varbjerg Isbutik på Facebooksiden af samme navn. 

Varbjergvej 47. 5464 Brenderup Fyn.

Læs også: 10 tips til at gøre en grøn forskel

Holy Bean Coffee Roasters

Hos kafferisteriet Holy Bean står de passionerede kaffeentusiaster Sine og Bo klar til at undervise i kurser, hvor du bl.a. kan lære at lave latte art eller at riste kaffebønnere til perfektion. De to ejere er uddannet kafferister og barista og går højt op i kaffens kvalitet.

Passionen startede for Sine, da hun lærte at lave sit første hjerte i en cappuccino. Hun ville blive bedre og vide mere, så hun besluttede at søge arbejde på et kafferisteri hos en af verden bedste baristaer, som blev hendes mentor og lærte hende endnu mere om kaffens forunderlige verden. Risteriet leverer desuden økologisk kaffe til flere steder i lokalområdet, bl.a. Varbjerg Isbutik. Stedet er åbent efter aftale med ejerne, som du kan kontakte på tlf. 27 29 30 59. Læs mere her

Cederfeldsgade 18A. 5560 Aarup. 

Aagardens Lys 

Næsten lige ved Farmorsminde ligger det nyåbnede Aagaardens Lys. I en længe af den hvide gård kan du købe dig en kop kaffe og et stykke kage i caféen, handle brugskunst eller hygge dig med at dryppe lys. Stedet har åbent tirsdag - fredag fra kl. 10 - 16.30 samt lørdag - søndag fra kl. 10 - 16. Du kan læse mere på Aagaardens Lys' Facebookside af samme navn. 

Åbakkevej 14. 5464 Brenderup Fyn.