Læserne anbefaler: 25 hyggelige gårdbutikker

Vi elsker at gå på rov i landets mange hyggelige gårdbutikker - hvad enten vi er på jagt efter sommerens sprødeste afgrøder, de bedste loppefund eller det yndigste, håndlavede pynt til årets juletræ.

ISABELLAS Instagram-side har vi flere gange delt billeder af nogle af de fine gårdbutikker, vi har lavet reportager fra i vores magasiner, og der er ingen tvivl om, at I er ligeså vilde med de små, skønne butikker rundt omkring i landet, som vi er. 

Derfor blev vi naturligvis nysgerrige på, hvilke gårdbutikker vores læsere selv elsker at komme i. Og det endte med intet mindre end 25 gode anbefalinger - af alt lige fra yndig, årstidsbestemt interiør på en gammel gård i Nordjylland til frilandskød og fæld selv-juletræer ved Roskilde. Læs om stederne her!

Kom med indenfor i en fin gårdbutik med eget bageri, gartneri og kafferisteri

25 hyggelige gårdbutikker i Danmark

1. Birkekær, Hejnsvig
Birkekær er en lokal gårdbutik, som forhandler dansk produceret interiør, brugskunst og kunsthåndværk. De har fokus på kvalitet og på, at man skal handle lokalt. De har åbent torsdag til lørdag.

2. Loppe & Co., Græsted
Loppe & Co. holder til på et lille landsted i Nordsjælland, og forhandler både lidt nyt og lidt gammelt - 'en lille blandet landhandel' som de så fint selv siger. De har især en forkærlighed for brugskunst i lidt rå, nordisk stil blandet med retro. Se deres webshop her.

3. Fjand gårdbutik, Ulfborg
Fjand gårdbutik i Vestjylland er en hyggelig butik med både brugskunst, delikatesser og et galleri med skiftende udstillinger. Alt lige fra olier til strik. Se deres hjemmeside her. 

4. Mosehuset, Borup
Mosehuset ligger i naturskønne omgivelser, og byder på en butik fuld af nostaligi med alt lige fra købmandsvarer, til special-te, brugskunst og nisser i julemånederne. Mosehusets baglokale rummer alt fra gamle kagedåser til champagne, så der er rigeligt at gå på opdagelse i. En del af deres ting, bl.a. gavekurve, kan også bestilles online

5. Gartnergaarden Århus, Skødstrup
Den firlængede gård danner rammerne om Gartnergaarden, der har lokale råvarer samt omtanke for miljøet i fokus. Udover frugt og grønt finder du også delikatesser, møbler og en rigtig hyggelig café. Besøg deres hjemmeside her. 

6. Aarstiderne, Humlebæk
Aarstiderne står ikke kun for måltidskasser. På Krogerup Avlsgaard finder du deres lækre gårdbutik med økologiske varer lige fra kød, til kolonial og til deres eget bryggeri Kølster, der laver økologisk øl. 

7. Livsstil på Egholm Slot, Kirke Hyllinge (antikmarked – kun åben i bestemt periode)
Egholm Slot danner de smukke rammer om et stort livsstilsmarked med alverdens fine sager - lige fra antikke møbler til skindvarer og brændevin. Fælles for dem alle er, at de er håndplukkede og passer i den fine landstil. Se meget mere på deres hjemmeside

8. Præstebakkegård, Tisvildeleje
Fredag til søndag holder denne skønne gårdbutik åbent. Præstebakkegård er fyldt med lækre fund til boligen, haven og klædeskabet. De har også en webshop

9. Måle Bagerbod & Café, Måle
Alt er hjemmebagt på bedste vis hos Måle Bagerbod i Hindsholm. Udover lækkert bagværk kan du også få stillet sulten (eller kagetrangen) i deres café. Se deres åbningstider

10. Idéen fra feen, Askildrup
Denne skønne gårdbutik byder på både blomsterbinderi og brugskunst i alle farver og former, inspireret af de forskellige årstider. Besøg deres hjemmeside her

11. Skovgården, Horsens
I Butik Skovgården kan du få inspiration indenfor både fransk, svensk og dansk landstil. Med stedets hyggelige beliggenhed i en gammel stald er du sikker på at finde brugskunst eller planter, der kan pifte dit hjem op. De holder åbent fra marts-juni og oktober-december.

12. Nygårdens gårdbutik, Nykøbing Sjælland
Nygården rummer både en gårdbutik og en frugtplantage. Hvert år afholder stedet også økologiske høstmarkeder, og de har en overdækket markedshal, hvor det er muligt at leje en stand. Udover masser af lækre madvarer og selvpluk, kan du også blive fristet af deres lille café og imponerende udvalg af blomster. 

13. Lene Blinkenberg, Hillerød
I denne gårdbutik i Hillerød er der kræset om detaljerne. Det er en lille butik med brugskunst, brocante og en forkærlighed for antikviteter og genbrug. Et perfekt sted for tingfinderen, der søger ny inspiration til indretningen! Deres hjemmeside findes her.

14. Kræmmerhuset, Rønne – med blomsterhave
Butikken ligger i en gammel højskolebygning, og er omkranset af en helt unik besøgshave på 7000 m². I gårdbutikken finder du både kunsthåndværk, lokalt producerede varer og meget mere. Besøg dem her.

15. Dot, Strandby
Dot er en livsstilsbutik med masser af håndplukkede varer. Butikken har to afdelinger - den ene med sæsonens nyeste trends indenfor tøj og sko og en anden med lækre ting til hjemmet. Gårdbutikken ligger bare 7 km. nord for Frederikshavn. 

16. Luberon, Hørsholm
I Hørsholm ligger Luberon, en 2500 m² gårdbutik med speciale i jern, træ og sten. Stedet håndplukker selv deres varer i Sydfrankrig, så du er sikker på at finde noget helt unikt, hvad enten det er håndsmedede jernmøbler, glas eller vin. 

17. Galleri Warrer, Stege
Dette galleri er Møns største med både udstillinger, eventhal og café. Udover kunst og skiftende udstillinger kan du også finde nyheder til hjemmet og garderoben, og i hele november og december er der klassisk julestue. 

18. Galleri Wenneberg, Køge
Et super hyggeligt mikro-galleri på Strandvejen i Køge, hvor Sidsel Wenneberg Larsen udstiller sine små tuschværker med både humor og alvor. Se mere her.

19. Jyderup Præstegård, Jyderup
På Præstegården i Jyderup finder du en hyggelig gårdbutik og et skønt blomsterbinderi. Butikken byder på gavekurver, specialiteter og interiør. Læs meget mere her.

20. Storms Rum, Nexø
I én af længerne på den gamle familiegård på Bornholm kan du finde unika brugskunst og billedkunst i Storms RUM. Derudover kan du også gå på rov blandt de mange, yndige håndbyggede lamper, så stedet er bestemt for dig, der er vild med godt design. Find deres side her

21. Sannes Kaffe, Frederikssund
På Ll. Haspeholm i Sundbylille finder du denne hyggelige gårdbutik med bæredygtig kaffe, masser af delikatesser og interiør. Stedet holder også koncerter med inspirationsmiddage. Se mere på hjemmesiden

22. Hønseriets Julestue, Skibby
Her finder du alt til julen - lige fra lanterner og nisser til smukke juletræer. De holder åbent fra 27. oktober. Du finder mere information på deres hjemmeside.

23. Hørup Juletræer, Slangerup
Lige udenfor Slangerup kan du komme og fælde dit eget juletræ. Derudover er der også julestue og gårdbutik, hvor du kan få et glas gløgg eller finde julepynt og gaver. De åbner i november. Se mere på hjemmesiden

24. Tranum Lys og Glas, Tranum
I november og december sælger denne hyggelige gårdbutik også gran og juletræer. I butikken kan du finde flotte gaver, specialiteter som mjød og honning, men også glasværksted og keramik. Find mere info her.

25. Torpegård Slagterbutik, Skævinge
Her finder du alt til middagsbordet - hvad enten det er en god bøf, pølser eller pålæg. Torpegård er en gårdbutik med eget røgeri og pølsemageri, så du kan være helt sikker på god kvalitet. Se mere her

Måske du også vil kunne lide: Bypigens romantiske bondehave