Tag til Vesterhavet og oplev Fanø

Billedkunstner Marie-Louise Exner bor med sin familie i et 250 år gammelt hus på Fanø - øen, der kun er 16 km lang og 5 km bred. Der findes i alt tre byer på Fanø; Nordby ved færgelejet (ca. 3200 beboere), Sønderho helt sydpå (ca. 300 beboere) og boligområdet Rindby, og du kommer til den lille ø ved en charmerende sejltur fra på blot 15 minutter Esbjerg.

Marie-Louise Exners favoritsteder på Fanø

Fanø har igennem historien været præget af søfart på grund af den strategiske beliggenhed i forhold til England, Tyskland og Holland. I dag lever øen hovedsagelig af turisme. Turistattraktionerne er især gåture og udflugter til Vadehavet og sommerens badeliv på de brede strande. Øen har et rigt fugle- og dyreliv, og mange mennesker kommer for at lede efter rav, som driver ind med tidevandet.

Læs også: Guide og tips til ferie på Bornholm

Andre oplagte udflugtsmål på Fanø er et besøg på Fanø Kunstmuseum, Sønderho Kro eller nogle af de mange små kunsthåndværkerbutikker og spisesteder. Sønderho har den største koncentration af fredede bygninger i Danmark og en gåtur gennem byen er nærmest en museumsoplevelse i sig selv.

Marie-Louise Exners favoritsteder på Fanø:

  • Klitrækkerne mod vest er et barskt og vildt område, men også et magisk sted.
  • Hønen på sydspidsen har et utroligt lyd- og lysbillede året rundt på grund af det rige fugleliv og det konstant skiftende lys.
  • At gå på vadehavet, når der er lavvande er meget healende. Hvis man har bekymringer, kan man gå en tur derud, og komme hjem med en anden tilgang til tingene.

Marie-Louise Exners favorit-oplevelse på Fanø:
- At danse "sønderhoning" til bal i forsamlingshuset. Den særlige, gamle dans fra 1700-tallet er stadig i live og danses i forsamlingshuset, på cafe Nanas Stue og i private hjem af gamle og unge. Der danses til levende musik med violin, harmonika og klaver og man drikker kaffepunch (kaffe med snaps) og har det herligt til den lyse morgen.