Klassisk tiramisu

Man går aldrig galt i byen med den klassiske italienske tiramisu

Mandag d. 22. juni 2009 - af Sabine Lemire, Foto: Andreas Wiking

Tiramisu er en af de der desserter, man aldrig kan gå galt i byen med. En klassisk tiramisu med ladyfingers, kaffe og mascarpone er simpelthen en helt fantastisk dessert.

Den klassiske tiramisu er den perfekte afslutning på en lækker middag i godt selskab. Måske holder I italiensk aften? Så er en klassisk tiramisu helt uundværlig.

Klassisk tiramisu

6 pers.

Det skal du bruge
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
1½ dl marsala (italiensk hedvin)
500 g mascarpone (italiensk friskost)
200 g ladyfingers
2½ dl ekstra stærk kaffe

Drys
Kakao

Selvom intet kan slå den klassiske tiramisu, er der vel ikke noget i vejen for at prøve noget nyt. Her får du opskriften på en dejligt sommerlig tiramisu med hindbær

Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker sammen, og tilsæt marsala. Vend mascarponen i.

Læg ladyfingers i et fad, og hæld kaffen over. Fordel mascarponecremen over kiksene.

Stil din tiramisu i køleskabet mindst 3 timer.

Drys den færdige tiramisu med kakaopulver inden servering.

Er du frisk på at prøve noget nyt? Her får du en skøn opskrift på en lækkert syrlig tiramisu med citron