Brombærtærte med toscafyld

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.

Tirsdag d. 6. august 2013 - af Tine Edinger, Foto: Tine Edinger

Det skal du bruge til brombærtærte med toscafyld:

Til 8 personer

Mørdej:

  • 125 g usaltet smør
  • 180 g mel
  • 40 g sukker
  • 2 spsk vand

Toscafyld:

  • 75 g usaltet smør
  • 75 g sukker
  • 1-2 spsk hvedemel
  • 75 g smuttede, hakkede mandler
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g brombær (friske eller frosne)
  • ½ spsk kartoffelmel
  • Lidt flødeskum eller creme fraiche som tilbehør

Sådan gør du:

Mørdej:

  1. Smuldr smørret i mel og sukker, saml derefter dejen med vandet, som tilsættes lidt efter lidt. 
  2. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (24 cm), og stil den i køleskab i minimum 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og bag den i 10-12 minutter. Lad tærten køle af, mens du laver toscafyldet.

Tosca:

  1. Bland smør, sukker, mel og mandler i en gryde. Kog blandingen i et par minutter under konstant omrøring.
  2. Tag gryden af varmen, og tilsæt vaniljesukker.
  3. Bland brombærrene med kartoffelmel, og bred dem ud på tærtebunden.
  4. Fordel toscamassen oven på brombærrene, og sæt tærten i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Lad tærten køle lidt af, og server med flødeskum eller cremefraiche.

Læs mere om:

Læs også: