Brombærtærte med toscafyld

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.

Tirsdag d. 6. august 2013 - af Tine Edinger, Foto: Tine Edinger

Brombærtærte med toscafyld - det skal du bruge:
Til 8 personer
Mørdej:
125 g usaltet smør
180 g mel
40 g sukker
2 spsk vand

Toscafyld:
75 g usaltet smør
75 g sukker
1-2 spsk hvedemel
75 g smuttede, hakkede mandler
1 tsk vaniljesukker
200 g brombær (friske eller frosne)
½ spsk kartoffelmel

Tilbehør: Flødeskum eller cremefraiche

Bag din tærte i vores praktiske tærteform fra ISABELLAS-shoppen. Køb den her

Brombærtærte - sådan gør du:
Mørdej:
Smuldr smørret i mel og sukker, saml derefter dejen med vandet, som tilsættes lidt efter lidt. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (24 cm), og stil den i køleskab i minimum 30 minutter. Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og bag den i 10-12 minutter. Lad tærten køle af, mens du laver toscafyldet.

Tosca: Bland smør, sukker, mel og mandler i en gryde. Kog blandingen i et par minutter under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, og tilsæt vaniljesukker. Bland brombærrene med kartoffelmel, og bred dem ud på tærtebunden. Fordel derefter toscamassen oven på brombærrene, og sæt tærten i ovnen i ca. 20 minutter. Lad tærten køle lidt af, og server med flødeskum eller cremefraiche.


muffins brombærmarmelade smoothie med brombær dessert med brombær
Elsker du brombær? Prøv også vores opskrift på muffins med brombær her Se, hvordan du laver en nem og lækker brombærmar-
elade. Få opskriften her
Brug sensommerens smukke bær i en lækker smoothie med brombær. Se, hvordan her Prøv også vores lækre opskrift på en himmelsk dessert med brombær. Få opskriften her