Grape-appelsin-roulade med hvid chokolade

Den traditionelle roulade har fået et friskt tvist og smager som en drøm.

Tirsdag d. 1. januar 2013 - af Pia Buusmann. Fotograf: Jes Buusmann

En roulade er oftest en kage, der er rullet sammen med fyld i. Men roulade er også en betegnelse for et marcipanbrød, der er rullet sammen "som en roulade", eller en rullesteg der også kaldes roulade.

Typisk når vi tænker på en roulade, er det den traditionelle roulade med fyld af smørcremme eller hindbærsyltetøj. Denne roulade er noget mere utraditionel med et frisk syrligt fyld med citrusfrugter.
 

Grape-appelsin-roulade

Til 8 personer skal du bruge:

Roulade:

3 æg
200 g sukker
1 spsk fintrevet appelsinskal, usprøjtet
20 g hvid chokolade, fintrevet
½ dl mælk eller fløde
100 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Fyld:

1-2 appelsiner
1-2 grape
2 blade husblas
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
20 g hvid chokolade, groft revet
Vanilje fra ½ vaniljestang
1½ dl piskefløde

Pynt:

Lidt af fyldet og fileterne
20 g hvid chokolade, groft revet

Den traditionelle roulade med kakaobund of smørcreme smager nu også rigtig godt. Her får du opskriften på sådan en

Sådan gør du:

Roulade:

Pisk æg og sukker skummende. Pisk appelsinskal, hvid chokolade og mælk i dejen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel dejen hen over i et kvadrat, så den ligger i et pænt, jævnt lag.

Bag din roulade i ovnen ved 200° i 8 minutter, til den er gylden. Tag bagepladen ud af ovnen.

Lad rouladebunden køle lidt af, vend den ud på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker, og fjern bagepapiret, den er bagt på, mens bunden stadig er lun. Dæk med et fugtigt viskestykke.

Fyld:

Skær appelsin og grape ud i fileter. Skær fileterne i mindre stykker, og læg dem i en sigte, så de kan dryppe af.

Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Pisk æggeblommer, sukker, hvid chokolade og vanilje godt sammen. Pisk fløden stiv. Tag husblassen op af vandet, vrid den, og smelt den over vandbad. Rør husblassen ud i æggemassen.

Vend flødeskummen i cremen, og fordel cremen på rouladebunden − gem lidt til pynt. Læg appelsin- og grapefileter rundtomkring på cremen - gem lidt til pynt.

Rul forsigtigt den fyldte roulade sammen så fast som muligt, uden at den revner. Læg et lille lag creme hen over rouladen, og pynt med appelsin- og grapefileter. Drys til sidst den revne chokolade hen over den færdige roulade.

Find mere inspiration i vores lækre dessert galleri hér >>