Pandekagekage med røde bær

Findes der noget bedre end en stak lune pandekager lige til at sætte tænderne i? Det skulle da lige være et lag med syrlig creme og søde, modne bær mellem hver af dem. Få opskriften på pandekagekage her!

Onsdag, 5. juli 2017 - 15:22 - af Sanna Kekäläinen og Johanna Vanamo. Foto: Fabian Björk.

Søde, sprøde pandekager og saftige bær med et lag af syrlig creme. Får det også mundvandet til at løbe hos dig? Kagen her er et sikkert hit hos både store og små, og så pynter den noget så fint på dessertbordet. Gå ombord i en vaskeægte pandekagekage! 

Pandekagesulten? Prøv også: Pandekager med citroncreme

Det skal du bruge til pandekagekage: 

 
Ca. 10 personer
 
  • 4 store æg
  • 1 l sødmælk
  • 4 spsk. smør
  • ½ tsk. salt
  • 6 dl hvedemel
  • 4 spsk. birkes
  • Lidt smør

Guide: 10 tips til den gode loppestand

Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g fromage frais
  • Lidt flormelis
  • 2 dl marmelade
  • 1 l blandede røde bær, fx jordbær, hindbær og ribs

Prøv også: Lækre og nemme wraps med laks 

Sådan gør du: 

  1. Pisk æggene let sammen. Tilsæt mælk, og rør godt.
  2. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med salt, mel og birkes.
  3. Pisk dejen glat, og lad den stå i ca. 15 minutter.
  4. Bag pandekagerne i smør, og lad dem køle af.
  5. Pisk fløden stiv, og rør fromage frais og flormelis i.
  6. Kom et tyndt lag creme og marmelade på en pandekage, og drys nogle bær på – de skal være jævnt fordelt.
  7. Læg endnu en pandekage ovenpå, og kom igen creme, marmelade og bær på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager tilbage. Afslut med bær på toppen. 

Velbekomme!

I det nyeste magasin, der er på gaden nu, finder du en række andre smagslækre pandekageopskrifter. 

Læs også: