Squashkage med flødeost-creme

Squashkage med flødeost-creme

Squashkage minder lidt om gulerodskage. En saftig kage fyldt med friskrevet squash, som gør den virkelig lækker. Og endnu bedre med flødeost på toppen!

Mandag d. 22. marts 2010 - af Beagle Iuel-Brockdorff / Foto: Bjørn Jakobsen

En squashkage er den perfekte måde at få brugt havens squash på. De friske squash gør den svampet, delikat og et hit på ethvert kagebord. Du kan også blande lidt nødder i dejen for en grovere konsistens.   

Minder om squashkage: Gulerodskage med flødeosttopping

Opskrift på squashkage med flødeost-creme

Til 1 springform (Se et udvalg af springforme her)

Det skal du bruge:

  • 200 g råsukker
  • 4 æg
  • 100 g smør
  • 500 g revet squash knuget fri for væde
  • 200 g mel
  • 4 spsk fuldkornsrugmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
Glasur:
  • 125 g flødeost
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 2 spsk honning
  • ½ tsk revet limeskal
Pynt:
  • Lidt limeskal

Prøv også en citronmandelkage

Sådan gør du:
  1. Pisk sukker og æg luftigt og tilsæt smeltet smør og squash.
  2. Bland de tørre ingredienser og rør hurtigt i.
  3. Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 175 grader i ca. 1 time, til den er fast.
  4. Afkøl.
  5. Rør flødeost, vanilje, smør, honning og limeskal sammen og smør ud på kagen.
  6. Pynt med limeskal.
 
Kagen skal opbevares i køleskabet.
 
 
 
 

Læs mere om:

Læs også:

squashkage
Kanelstang med creme