Chokoladetoppe med blød karamel og tørrede hindbær

Tilfredsstil din søde tand med de lækreste chokolader fyldt med blød karamel og skønne tørrede hindbær.

Onsdag d. 6. november 2013 - af Carsten Kyster, Foto: Columbus Leth.

Lav disse skønne chokoladetoppe, der er fyldt med blød karamel og toppet med tørrede hindbær - det vil være et sikkert hit til gæsterne. Toppene er ikke svære at lave, og så smager de himmelsk til kaffen og ser flotte ud i konfektskålen.

Chokoladetoppe med blød karamel - det skal du bruge:
Ca. 15 chokoladetoppe

1 dåse kondenseret mælk
150 g chokolade 70 %
15 foliebægre til stearinlys eller kransekage
Bagepapir
1 spsk tørrede hindbær eller andre tørrede bær

Prøv også vores opskrift på lækre kokostrøfler, der er vendt i chokolade og kokos lige her!

Sådan laver du chokoladetoppe med blød karamel:
Trin 1

Kog dåsen med kondenseret mælk uden at åbne den. Dåsen skal koges i 3 timer i rigeligt vand. Sørg for, at dåsen er dækket af vand under hele kogningen, da du ellers risikerer, at indholdet flyder ud. Du kan sagtens koge mælken mange dage i forvejen.

Trin 2
Hak den mørke chokolade groft, og kom den i en skål. Bring en gryde vand i kog. Kom en sigte i gryden, og stil skålen med chokolade deri, så den ikke rammer vandet. Rør rundt i chokoladen, indtil den er smeltet. Tag chokoladen af varmen, og lad den køle lidt af.

Trin 3
Kom ca. 1½ tsk chokolade i hvert foliebæger. Brug en pensel til at fordele chokolade rundt i kanten, så der stadig er plads til fyldet i midten. Stil chokoladetoppene på hovedet på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er stivnet.

fyldte chokolader

Trin 4
Åbn dåsen med den kogte kondenserede mælk. Indeni er mælken nu blevet til den skønneste karamelmasse. Kom karamellen i en lille sprøjtepose lavet af bagepapir, og fyld alle chokoladetoppene med karamel, men kun op til kanten.

Tip!
Andet fyld kan fint bruges. Prøv fx blød nougat, hindbærkompot eller en god økologisk marmelade.

fyldte chokolader

Trin 5
Læg nu et tyndt lag chokolade på toppen som låg, og drys med tørrede hindbær. Du kan også drysse nogle af chokoladetoppene med forskellige finthakkede nødder eller spiseligt guldglimmer, hvis du vil have lidt variation.

Prøv også vores opskrift på konfekt med nougat - det smager himmelsk! Se, hvordan du gør lige her!

Tip! Sødt alternativ til kondenseret mælk
Kondenseret mælk er mælk, som er kogt ind med sukker, til det meste vand er fordampet. Fås i indiske butikker, hos Specialkøbmanden og i enkelte supermarkeder. Hvis du ikke kan finde kondenseret mælk, kan du i stedet koge en chokoladecreme: Kog 1 dl fløde, og smelt 100 g chokolade deri. Rør det godt sammen, og køl det ned i en lille plastikpose. Sprøjt herefter chokolademassen i chokoladetoppene. Hvis du har lyst til, at dine chokoladetoppe skal have lidt mere smag, kan du komme lidt alkohol, revet appelsinskal, sort peber, sprød karamel, eller hvad du ellers har lyst til, i din chokoladecreme.

Mest læste