Konfekt med dumlekaramel

Konfekt med Dumle

Dumle er kun én af de mange lækre ingredienser i denne konfekt – her gemmer sig nemlig også både Yankiebar og den gamle morgenmadsklassiker Rice Krispies. Sprødt og chewy på samme tid!

Tirsdag, 14. november 2017 - 13:00 - Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft.

Lige så flot som denne konfekt ser ud udenpå, lige så lækker er den indeni. Det gode gamle morgenmadsprodukt Rice Krispies gør konfekten dejlig sprød og knasende, mens smagen fra både chokolade, Yankiebar og Dumle gør konfekten VILDT lækker! 

Prøv også: Skift Dumle ud med skumfiduser i denne lækre opskrift på konfekt med chokolade

Det skal du bruge til din konfekt med dumle:

30-40 stk.

  • 100 g Dumle-karameller
  • 150 g Yankiebar
  • 50 g smør
  • 5 dl Rice Krispies
  • 125 g mælkechokolade
  • 40 g mørk chokolade

Prøv også: Den lækreste nougatstang

Sådan gør du:

  1. Skær Dumle-karameller og Yankiebar i mindre stykker, og læg dem i en gryde sammen med smørret. Smelt det hele forsigtigt sammen ved svag varme, til du får en jævn og glat masse.
  2. Tag gryden af varmen. Rør Rice Krispies i den smeltede chokoladeblanding.
  3. Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir, og tryk konfektmassen ud i formen i et jævnt lag. Glat overfladen af massen med bagsiden af en ske.
  4. Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Smør den ud på toppen af konfektmassen i et jævnt lag.
  5. Hak og smelt også den mørke chokolade, og træk den i tilfældige striber hen over mælkechokoladen. Sæt formen i køleskabet i 1 time, til massen er kold.
  6. Tag formen ud af køleskabet, og lad den stå i 10 minutter, inden massen skæres ud i små firkanter.

Se også: Boliggalleri: Vintersmuk bolig med kærlighed til naturen

Læs også:

Sunde kokoskugler
fransk nougat