Sådan tempererer du chokolade

temperere chokolade

At temperere chokolade kan være en vanskelig affære, men med præcision og det rette grej kan du lave det perfekte knæk med mørk chokolade. Få vores trin for trin-guide her!

Onsdag, 16. september 2015 - 10:47 - af Maja Vase / Foto: Columbus Leth

Når først du kender teknikken bag den perfekte chokoladetemperering, er det ingen sag at lave lækre chokoladegodter. Få vores trin for trin-guide her!

Har du hang til god chokolade? Tag med på chokoladekursus og lær at temperere chokolade!

Lær at temperere chokolade

Der er to vigtige faktorer, der spiller ind i jagten på det perfekte chokoladeknæk.

Først og fremmest er det vigtigt at have det rette grej, for uden et godt chokoladetermometer (vi anbefaler dette!) og en god kvalitetschokolade (her er vores favorit!) er det nærmest umuligt at temperere chokoladen korrekt.

Dernæst er det vigtigt at mestre tempereringsteknikken. I guiden nedenfor viser Danmarks ukronede chokoladedronning, Maja Vase, hvordan du tempererer chokolade, så du får det perfekte chokoladeknæk hver gang!

Vild med chokolade? Find fine chokoladeforme og bagegrej her!

Trin 1

Hak chokoladen fint.

temperere chokolade

Trin 2

Hæld 2/3 af chokoladen i én skål og 1/3 i en anden skål.

temperere chokolade

Trin 3

Smelt 2/3 chokolade i en skål over vandbad, og tag den af varmen, når chokolademassen er ca. 50°.

temperere chokolade

Trin 4

Tilsæt den resterende 1/3 chokolade, og rør rundt, indtil temperaturen er nede på 29°.

temperere chokolade

Trin 5

Varm forsigtigt chokolademassen op igen over vandbad, indtil chokoladen er 32°. Chokoladen er nu klar til brug!

temperere chokolade

Læs mere om:

Læs også: