Hjemmelavet knækbrød

Hjemmelavet knækbrød

Bag fantastiske hjemmelavet knækbrød, som kan nydes med en god ost, lidt marmelade eller blot, som de er. Få opskriften på hjemmelavet knækbrød her!

Torsdag d. 24. april 2014 - af Carsten Kyster og Line Sølvhøj Johansson. Foto: Columbus Leth

Hjemmelavet knækbrød kan være et lækkert supplement til morgenbordet, eller det kan være en hurtig snack, hvis du skal nyde en kop kaffe eller bare er lidt småsulten. Og laver du dine egne hjemmelavet knækbrød, kan du krydre dem, som du har lyst til og give dem de smagsnuancer, du bedst kan lide.

Serverer dine knækbrød, som de er, eller nyd dem til gode oste, hjemmelavet marmelade eller med smør på. Herunder får du opskriften på lækre hjemmelavet knækbrød med sesamfrø og kommen.

Prøv også opskriften: Energibrød med nødder og hørfrø, hvis du kunne lide vores hjemmelavet knækbrød
 

Hjemmelavet knækbrød - det skal du bruge:

(Cirka 40 stk.)
1½ dl havregryn, finvalset
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
4½ dl hvedemel
1-2 tsk kommen (kan undlades)
2-3 tsk salt
1 tsk bagepulver
1¼ dl vegetabilsk olie
2 dl vand

Prøv også opskriften: Nøddebrød uden mel
 

Sådan laver du hjemmelavet knækbrød:

Rør alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olie og vand, og rør det sammen til en jævn dej. Del dejen i to, og rul hvert af stykkerne ud imellem 2 stykker oliesmurt bagepapir - rul dem så tyndt som muligt.

Læg pladerne med dejen på en bageplade med bagepapir. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 15-20 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Lad dine knækbrøde afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en plastikbeholder med låg.

Tip! Knækbrødene kan sagtens bages med andre krydderier, fx timian, korianderfrø og rosmarin. De er også lækre som snacks med dip eller pesto til.

Læs også: Sådan bager du den perfekte kage

opskrifter, mad

Læs mere om:

Læs også:

Opskrift på klassisk øllebrød
Fladbrød med fuldkerner

Hjemmelavet knækbrød smager fantastisk, og det gode ved hjemmelavet knækbrød er, at du kan tilsætte de krydderier, kerner og frø, som du holder mest af. Forkæl dig selv med hjemmelavet knækbrød!