Den perfekte pizza med bresaola

Vi laver her en favoritpizza med de luxe-fyld! Her får du opskriften på den perfekte pizza med bresaola og parmesan!

Mandag, 7. august 2017 - 13:58 - af Louisa Lorang / Foto: AOP.

Hvem kan ikke lide en sprød hjemmelavet pizza? Pizzaen findes i mange varianter og med meget forskelligt fyld, men hovedreglen er, at jo bedre dit fyld og råvare er, jo mindre fyld behøver du. Her får du en simpel pizza med bresaola og parmasan. Bresaola er en saltet lufttøret oksefillet, og her tilfører den en fyldig smag til pizzaen, sammen med den lidt stærke rucola og den sprøde parmesan.  

Prøv også: Cæsarsalat med hjemmelavet dressing

Pizza med bresaola og parmesan

Tid: 20. Hævetid: 40 minutter, gerne natten over. Bagetid: 6-12 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

Dej:

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunet vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g rugmel
  • ca. 225 g hvedemel
  • mel til udrulning

Sommersalat: Kyllingesalat med avocado

Fyld:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mosede tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 frisk mozzarella, 125 g
  • ca. 80 g bresaola
  • 50 g rucola
  • masser af høvlet parmesan

Sådan laver du pizza med bresola og parmesan

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Rør salt, sukker og olie i. Rør til sidst melet i, lidt ad gangen, til dejen kan æltes.
  2. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter eller natten over i køleskab, hvis du har tid.
  3. Fyld: Pil hvidløget, og riv det fint. Rør tomaterne med hvidløg, olivenolie og salt i en skål. 
  4. Tænd ovnen på 220° og sæt en plade i ovnen. Del dejen i 2, og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir. Smør dem med tomatsauce. Skær mozzarellaen i skiver, og top pizzaerne med det. Bag pizzaerne på den varme plade i ovnen i 6-12 minutter, til de er færdige.
  5. Skyl rucolaen, og tør den. Top de varme pizzaer med bresaola, rucola og parmesan, og servér straks. 

Læs også: