Cæsar salat med hjemmelavet dressing

Cæsar salat

Man kan efterhånden købe mange præfabrikerede cæsardressinger, men en hjemmelavet smager nu bedst til cæsar salat.

Mandag d. 27. maj 2013 - af Mai Knauer. Foto: Maria Nørregaard

Perlehønebryst emmer af gæstemad, men kan erstattes af almindelig kyllingebryst.

Ingredienser til cæsar salat

Sauce - cæsar salat

4 perlehønebryster med skind og ben
Salt og peber

Kunne du lide vores cæsar salat? Så se også 11 opskrifter på friske sommersalater

Dressing til cæsar salat:
75 g parmesan
1 fed hvidløg
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk citronsaft
1 spsk sherryeddike
3-4 ansjosfileter i olie
1 dl smagsneutral olie (fx vindruekerneolie)
1 dl olivenolie

Desuden til cæsar salat:
1 stort romainesalat, plukket i blade
1 pakke brødcroutoner
Ca. 80 g høvlet parmesan

Krydr perlehønebrysterne med salt og peber, og steg dem på en grillpande med lidt olivenolie i ca. 15 minutter. Husk, at brysterne skal være gennemstegte. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° varmeluft i ca. 15 minutter.

Dressing til cæsar salat
Skær parmesanen i grove stykker, og kom den i en foodprocessor sammen med hvidløg, æggeblommer, citronsaft, sherryeddike og ansjosfileter, og blend ved højeste fart, til massen er jævn. Bland de 2 olier sammen, og mens foodprocessoren kører, hælder du dem i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt, og du har en cremet dressing. Fordel nu romainesalaten på 4 tallerkener sammen med brødcroutoner og høvlet parmesan. Fordel dressingen oven på din cæsar salat, og læg et perlehønebryst øverst.

Sauce som dressing til cæsarsalat, hollandaise sauce og persillesovs er gode saucer Sauce som dressing til cæsarsalat, hollandaise sauce og persillesovs er gode saucer Sauce som dressing til cæsarsalat, hollandaise sauce og persillesovs er gode saucer Sauce som dressing til cæsarsalat, hollandaise sauce og persillesovs er gode saucer

Vinagrette
Lækker til nye grønne asparges med æg og kørvel.

 

Hollandaise
En "ægte sauce" som skal laves i sidste øjeblik, så den ikke skiller.

 

Persillesovs
En stegt flæsk klassiker, som man ikke kan få nok af.

 

Skåle til sauce
Server din sauce i en smuk skål fra ISABELLAS-shoppen.