Salat

Cæsar salat med hjemmelavet dressing

Man kan efterhånden købe mange præfabrikerede cæsardressinger, men en hjemmelavet smager nu bedst til cæsar salat. Få opskriften på både salat og dressing her.
af Mai Knauer 27.05.2013 Foto: Maria Nørregaard.
Frisk og lækker cæsarsalat

Salat med kylling går man aldrig galt i byen med - sprødt, lækkert og utroligt velsmagende med en dressing til! I denne opskrift på cæsar salat har vi brugt perlehønebryst, da det emmer af gæstemad, men du kan også sagtens bruge almindelig kyllingebryst.

4 personer

Ingredienser

  • 4 perlehønebryster med skind og ben
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Dressing

  • 75 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sherryeddike
  • 3-4 ansjosfileter i olie
  • 1 dl smagsneutral olie (fx vindruekerneolie)
  • 1 dl olivenolie

Desuden

  • 1 stort romainesalat, plukket i blade
  • 1 pakke brødcroutoner
  • Ca. 80 g høvlet parmesan

Sådan laver du cæsarsalat

  1. Krydr perlehønebrysterne med salt og peber, og steg dem på en grillpande med lidt olivenolie i ca. 15 minutter. Husk, at brysterne skal være gennemstegte. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° varmeluft i ca. 15 minutter.
  2. Skær parmesanen i grove stykker, og kom den i en foodprocessor sammen med hvidløg, æggeblommer, citronsaft, sherryeddike og ansjosfileter, og blend ved højeste fart, til massen er jævn.
  3. Bland de 2 olier sammen, og mens foodprocessoren kører, hælder du dem i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt, og du har en cremet dressing.
  4. Fordel nu romainesalaten på 4 tallerkener sammen med brødcroutoner og høvlet parmesan.
  5. Fordel dressingen oven på din cæsar salat, og læg et perlehønebryst øverst.