Klassiske tarteletter med høns i asparges

Tarteletter har lidt af det hele - sprødhed og cremet fyld, og derfor er de fleste vilde med tarteletter. Prøv den klassiske version med høns i asparges!

Onsdag, 1. april 2015 - 9:42 - af Camilla Zarah Laws / Foto: Lars Ranek

Forkæl venner og familie med en klassiker, der siger spar to til foråret: klassiske tarteletter med høns i asparges. Her har vi valgt at servere tarteletterne i miniformat som en slags små hapsere til fx påskefrokost-bordet, men vil du have lidt mere fyldige tarteletter, så skifter du bare mini-tarteletterne ud med de almindelige store eller ekstra store, hvis du bare er helt vild med høns i asparges!

Prøv også opskriften: Marinerede sild med karrysalat

Klassiske tarteletter med høns i asparges

4 personer:

  • 2 kyllingebryster, i alt 240 g
  • 3 laurbærblade
  • 6 peberkorn
  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • Lidt kogelage fra kyllingerne
  • 250 g hvide asparges

Desuden:

  • 8 minitarteletter
  • Finthakket persille
  • Friskkværnet peber

Inspiration: 8 retter til påskemenuen

Sådan laver du klassiske tarteletter:

Kog kyllingebrysterne i vand med laurbærblade og peberkorn i 10 minutter, til kødet er færdigkogt. Lad det køle af i lagen.

Smelt smørret i en lille gryde, rør mel i til en melbolle, hæld mælk på, og ør det til en tyk masse.

Tilsæt kogelagen lidt ad gangen, og rør godt, til du har en god tyk opbagt sauce. Skræl de hvide asparges, og skær dem i 3 cm lange stykker. Blancher dem i spilkogende vand i 2-4 minutter, afkøl dem straks i iskoldt vand, og dup dem tørre.

Skær kyllingekødet i mundrette bidder, og vend det og aspargeserne i saucen. Lun det godt igennem, og smag til med salt og peber.

Varm minitarteletter i ovnen. Anret fyldet i de lune tarteletter, drys med persille og peber, og server straks.

Gå aldrig grip af tips og idéer til haven, fristende opskrifter og inspiration med et abonnement på Isabellas

Læs også:

Kartoffeltærte med hytteost