Aftensmad

Lammekrone med kikærter, bagte tomater og spinatsalat

Se, hvordan du laver en lækker lammekrone med massere af sunde råvarer!
af Camilla Zarah Lawes. 12.08.2013 Foto: Wichmann+Bendtsen.
4 personer

Ingredienser

  • 800 g lammeryg (lammekrone), 200 g pr. person
  • 4 stilke rosmarin
  • 4 stilke timian
  • 4 fed hvidløg
  • 8 valnødder
  • 50 g pinjekerner
  • Skal af ½ økologisk citron
  • Havsalt og friskkværnet peber

Kikærtesalat

  • 200 g kikærter eller 1 dåse kogte, økologiske kikærter
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk hakket mynte
  • 3 spsk hakket koriander
  • Saft og fintrevet skal af ½ økologisk citron
  • ½ rød chili, i små terninger
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små terninger
  • 1 lille spidskål, skåret i tynde strimler
  • 110 g frisk gedeost
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 portion bagte tomater

Bagte tomater

  • 400 g små stilktomater
  • 2 spsk olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Spinatsalat

  • 400 g babyspinat
  • 2 granatæbler
  • 200 g mandler
  • 3 spsk akaciehonning
  • 1 rødløg skåret i tynde både
  • 125 g hindbær
  • Olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du lammekrone

  1. Rids fedtsiden på lammet. Steg kødet på en tør pande, hold
    fedtkanten nedad. Når den er flot gylden, vendes kødet og
    steges i 1 minut.
  2. Hak krydderurterne med hvidløg, nødder og citronskal, kom det på kødet, og krydr med salt og peber.
  3. Steg kødet færdig i en 180° varm ovn i 12-15 minutter, lad det hvile i 5 minutter, og skær ud, så hver person får 2-3 ben.

Kikærtesalat

  1. Skyl kikærterne (husk, at de skal ligge i vand 10 timer, før de
    koges), og kog dem i 35 minutter i saltet vand. (Kikærter fra dåse skal bare skylles i et dørslag). Hæld vandet fra og afkøl.
  2. Bland de 2 slags olie med mynte, koriander, citronsaft og citronskal. Krydr med salt og peber. Vend chili, peberfrugt og spidskål i sammen med kikærterne.
  3. Smuldr osten, og vend den i sammen med de bagte tomater.

Bagte tomater

  1. Stil tomaterne i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med olivenolie, salt og peber. Bag dem i en 100° varm ovn i 50 minutter, til de er møre.

Spinatsalat

  1. Nip og skyl babyspinaten godt, og sæt til side.
  2. Skær granatæblerne midt igennem, og pres saft og kerner ned i en skål. Tag det hvide skind fra, og sigt saften fra kernerne (gem kernerne).
  3. Rist mandlerne på en tør pande. Når de er gyldne, tilsættes honning og vendes godt rundt. Kom granatæblesaften på panden med mandlerne, og lad det koge i 2 minutter.
  4. Afkøl mandlerne på et stykke bagepapir, hak dem, og vend dem i spinaten sammen med rødløg, granatæblekerner, hindbær, olivenolie og salt og peber. Server til lammet.