Sød kartoffel-pizza med grillede grøntsager

Pizza er godt, og den hjemmelavede af slagsen er bedst! Her er den klassiske hvedebund skiftet ud med sød kartoffel, og på toppen er der hjemmelavet pizzasauce og grillede grøntsager.

Onsdag, 23. august 2017 - 10:29 - af Signe Moesby Leth. Foto: wichmann+bendtsen photography.
 
Hjemmelavet pizza går man aldrig galt i byen med. Vil du prøve noget andet end en af de klassiske varianter, giver vi dig opskriften på en vegatarisk regnbuepizza - farverig og fyldt med grøntsager. 
 
Vild med pizza? Prøv denne perfekte pizza med bresaola!
 

Det skal du bruge til sød kartoffel-pizza:

1 pizza
 
Pizzabund:
  • 225 g sød kartoffel
  • 2 ½ dl grovvalsede havregryn
  • 2 æg
  • ½ tsk. havsalt
Pizzasauce:
  • 50 g tomatpure
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. basilikum
  • ½ tsk. oregano
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • lidt havsalt og peber
Topping:
  • 1 rød peber
  • 5 champignoner 
  • 1 rødløg
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 spsk. gærflager

Prøv også: Grillede auberginerruller med quinoafyld

Sådan gør du:

Pizzabund:

  1. Tænd ovnen på 200 °. 
  2. Skræl kartoflerne, og hak dem i små stykker. 
  3. Kom dem og havregryn i en foodprocessor, og blend indtil det er helt finthakket. 
  4. Tilsæt derefter resten af ingredienserne, og blend indtil du har en tyk og sammenhængende pizzadej. 
  5. Brug en ske til at forme pizzaen på en bagepladebeklædt med bagepapir (smør gerne bagepapiret med en lille smule olivenolie).
  6. Bag pizzaen i 20-30 minutter, til den er meget let gylden.
  7. Vend derefter forsigtigt pizzaen, og giv den 10 minutter mere. Hold godt øje med den, bagetiden kan variere meget fra ovn til ovn.
Pizzasauce og topping:
  1. Lav pizzasaucen ved at røre alle ingredienser sammen.
  2. Sæt saucen til side, og snit rød peber, champignoner og rødløg. 
  3. Kom dem på en forvarmet grillpande på høj varme, og steg dem i et par minutter på hver side.
  4. Tag pizzaen ud af ovnen efter de 30-40 minutter, og smør pizzasaucen ud.
  5. Tilføj de grillede grøntsager og spinaten, og giv pizzaen 5 minutter ekstra i ovnen. 
  6. Drys til sidst pizzaen med gærflagerne.

Vil du have flere regnbuefarvede opskrifter? 

Opskriften er fra Signe Moesby Leths bog regnbuemad, som præsenterer sund og vegetarisk mad i alle regnbuens farver. Bogen kan også bruges af flexitarer og kødspisere, der gerne vil finde farverig og sund inspiration. 

Læs også: Sådan fjerner du rødvinspletter

Læs også:

Kartoffelpizza med gedeost