Waldorfsalat

Waldorfsalat

Skøn waldorfsalat med pigeoner, druer, valnødder og knoldselleri

Mandag d. 22. december 2008 - af Anna Hedegaard, Foto: Jakob Valling

Waldorfsalaten har sit navn fra Waldorf Hotel i New York, hvor den originale waldorfsalat blev opfundet i 1880'erne.

Waldorfsalaten laves traditionelt med friske æbler, valnøddekerner og bladselleri i en mayonnaisedressing.

I denne opskrift på waldorfsalat har vi skiftet bladselleri ud med knoldselleri og mayonnaisedressingen er udskiftet med en lettere dressing med græskyoghurt.

Waldorfsalat

4 personer

Det skal du bruge
• 100 g blå druer
• 2 pigeonæbler
• 50 g valnødder
• 100 g knoldselleri
• ¼ dl piskefløde
• 1 dl græsk yoghurt (eller drænet yoghurt naturel)
• ½ dl cremefraiche 18 %
• Salt og peber

Lav eventuelt frikadeller til din lækre waldorfsalat

Sådan laver du waldorfsalat
Skær druerne i halve, og udsten dem, snit pigeonæblerne i små tern, hak halvdelen af valnødderne.

Skræl knoldsellerien, og riv den på den grove side af råkostjernet. Pisk piskefløden til skum, og vend det forsigtigt med yoghurt og cremefraiche.

Bland alle ingredienser nænsomt sammen, smag til med salt og peber, og pynt din waldorfsalat med de resterende hele valnødder.

Waldorfsalaten er en klassisk vinter- og julesalat, som egner sig særdeles godt som tilbehør til fjerkræ.

 

Om waldorfsalaten

Waldorfsalaten blev "opfundet" omkring 1893 på New Yorker hotellet Waldorf Hotel.  Oscar Tschirky, der udviklede mange retter og specialiteter for hotellet, er blevet akkredieteret som manden bag denskønne salat. I starten var der ikke nødder inkluderet i opskriften, men blev senere tilføjet. Sidenhen er waldorfsalaten blevet lavet i mange forskellige versioner, og er hele tiden i udvikling.