Salat

Waldorfsalat

Skøn waldorfsalat med pigeoner, druer, valnødder og knoldselleri. Prøv vores version af en tidsløs klassiker i konstant udvikling!
af Anna Hedegaard. 22.12.2008 Foto: Line Falck Christensen.
Waldorfsalat

Waldorfsalaten er en klassisk vinter- og julesalat, som egner sig særdeles godt som tilbehør til fjerkræ. Den kommer i mange versioner, og her får du vores favorit.

4 personer

Ingredienser

  • 100 g blå druer
  • 2 pigeonæbler
  • 50 g valnødder
  • 100 g knoldselleri
  • ¼ dl piskefløde
  • 1 dl græsk yoghurt (eller drænet yoghurt naturel)
  • ½ dl cremefraiche 18 %
  • Salt og peber

Sådan laver du waldorfsalat

  1. Skær druerne i halve, og udsten dem, snit pigeonæblerne i små tern, hak halvdelen af valnødderne.
  2. Skræl knoldsellerien, og riv den på den grove side af råkostjernet.
  3. Pisk piskefløden til skum, og vend det forsigtigt med yoghurt og cremefraiche.
  4. Bland alle ingredienser nænsomt sammen, smag til med salt og peber, og pynt din waldorfsalat med de resterende hele valnødder.