Desserter og kager

Æblekage med honningristet nødderasp

Klassisk æblekage i knasende ny fortolkning med mandler, pecan- og pistacienødder
af Carsten Kyster, Camille Zarah Lawes, Susanne Palmqvist. Foto: Columbus Leth, Lars Ranek, Maria P, Anders Schønnemann 16.10.2013

Den klassiske æblekage i en lækker knasende udgave, der bestemt vil imponere dine gæster.

Æblekage med honningristet nødderasp - det skal du bruge:
Opskriften på æblekage er til 4 personer

600 g æbler
1 stang vanilje
¾ dl vand
1 dl lyst rørsukker
1½-2 dl letpisket flødeskum

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nødderasp til din æblekage:
40 g smuttede mandler
40 g pecannødder
30 g usaltede pistacienødder
1 lille økocitron
2 spsk fast dansk honning
15 g smør
4 spsk grov rasp
40 g tørrede blåbær

Er du helt vildt med æblekage? Prøv også Claus Meyers opskrift på æblekage med sirup og cider her

Æblekage - sådan gør du:
Skræl æblerne til din æblekage, og skær dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrab vaniljekornene ud, og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker. Kog vand, sukker og vaniljestang op, og tilsæt æblerne. Damp dem møre under låg i 5-10 min. Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen, evt. til næste dag.

Nødderasp: Hak mandler og nødder groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt honningen på panden, og rør smørret i, når den bobler. Vend nødder, rasp og blåbær i, og rør i det, til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld blandingen på bagepapir, og køl den helt af. Opbevar det i et tæt glas.

Anret din æblekage:
Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i ikke for store glas. Fordel flødeskum på toppen, eller server din æblekage i en skål.

Prøv også vores opskrift på chokoladekage med baileys lige her