Desserter og kager

Brunkager med orangelikør

En nem og eksotisk opskrift på brunkager, der har fået fin smag af appelsin med orangelikør, men selvfølgelig også alle de klassiske krydderier som nellike, kanel og ingefær.
af Mai Knauer, Camilla Sarah Lawes og Carsten Kyster Foto: Anders Schønnemann Columbus Leth 1.11.2012
Brunkager med sløjfe

Brunkager dufter og smager af jul. Punktum. Krydderierne kanel, nellike og ingefær, de søde mandler og, som i denne opskrift, orangelikør fylder hele huset med den skønneste duft af jul.

Denne opskrift på brunkager er tilsat orangelikør, som er dejligt aromatisk og gør dine brunkager lidt mere eksotiske.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brunkager med orangelikør

Ca. 140 brunkager

Det skal du bruge
200 g sukker
200 g smør
1 dl mørk sirup
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1 tsk natron
1 spsk orangelikør
350 g hvedemel
125 g smuttede, finthakkede mandler

SE OGSÅ: What's Baking?

Sådan gør du
Rør sukker, smør og sirup sammen i en foodprocessor. Bland krydderierne, natron og mel, og ælt det krydrede mel i dejen. Tilsæt til sidst orangelikør, mandlerne, og yderligere mel hvis nødvendigt.

Del og form dejen til brunkager i 3 tykke ruller, pak dem ind i plastfilm, og læg dem køligt i ca. et døgn.

Tag dejen til brunkager ud, og skær den i tynde skiver, og brug fx en stjerneform, hvis du vil have noget andet end de traditionelle runde brunkager.

Prøv også: Nougatnødder med hindbærstøv

Læg dine brunkager på bageplader med bagepapir - husk god afstand mellem alle brunkager.

Bag dine brunkager ved 200° i 5-6 min., lad dem afkøle et øjeblik på pladen, og flyt dem dernæst over på bageristen, hvor de afkøles helt.

Opbevar dine brunkager i kagedåser.

Se flere opskrifter på lækker fransk julebag her:

Kardemomme-Madeleines
Biscotti med anis
Brunkager med orangelikør
Pebernødder bagt med peber og anis
Vanillehjerter med lavendelsukker