Desserter og kager

Brunkager - tynde og sprøde

Lav julens bedste brunkager, der både er sprøde, tynde og med et pift af muskatblomme og citron.
af Mai Knauer / Foto: Line Thit Klein 6.10.2016
Brunkager med muskatblomme og citron

Brunkager er klassisk og simpelt bagværk til jul. Men selvom du har bagt dem mange gange, så kan det være svært at få dem helt perfekte. De skal både være sprøde, tynde og fulde af smag. Derfor har du givet de gode brunkager et ekstra tvist af jul og tilsæt muskatblomme. Dette er et lækkert kryderi, som både gør duften og smagen endnu bedre. Tilføj også citron til dine brunkager, som gør dem friske og pifter dem op. Det vil ikke være sidste gang, at du prøver dette trick!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip: Muskatnød og muskatblomme er en smule forskellige krydderier, der stammer fra den samme frugt. Muskatnødden er selve kernen inde i muskatfrugtens sten, og muskatblommen er frøkappen, der sidder rundt om stenen.

Smag også: Brunkager som mormor lavede dem

Opskrift på brunkager med muskatblomme og citron

Ingredienser:
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • 15 g potaske
  • 1 spsk. vand
  • 15 g stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. muskatblomme
  • 75 g mandler
  • skallen af ½ økologisk citron
  • 500 g hvedemel

Læs også: Brunkager med neliker, mandler og pistacienødder

Fremgangsmåde:
  1. Hæld smør, sukker og sirup i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Sluk for blusset, når det koger.
  2. Opløs potasken i lidt vand, og hæld den og resten af krydderierne i gryden, og rør godt, til det hele er blandet fuldstændigt.
  3. Kog mandlerne i lidt vand et par minutter, smut dem, hak dem groft, og hæld dem i gryden sammen med den fintrevne citronskal.
  4. Hæld alt fra gryden i en stor skål, og lad det køle ned ca. 15 minutter. Ælt nu melet i gradvis, det kan med fordel gøres i en røremaskine.
  5. Tril 2 tykke pølser ud af dejen, pak dem ind i husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet nogle timer, gerne natten over, så er de nemmere at skære ud i tynde skiver.
  6. Tænd ovnen på 175°, og skær pølserne ud i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 8 minutter.
  7. Lad dem køle helt af på bagepladen, før de tages af og lægges i patentglas.

Her er de andre julegodter, du skal HUSKE at smage: