Desserter og kager
Desserter og kager
Marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel
Hjemmelavet saltkaramel som sød og saltet overraskelse i sprøde marcipanchips er noget nær en genial opfindelse. Prøv selv...
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth
16.12.2015
Omkring jul vender rigtig mange af os tilbage til sikre konfektklassikere såsom havregrynskugler, klejner og vaniljekranse, men en gang imellem er det godt at forny konfektrepertoiret. Den her opskrift på marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel lyder måske lige lovlig moderne, men bare rolig! De julede chips passer fint sammen med din øvrige konfekt.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sødt møder saltkaramel
Syltede blommer med saltkaramelOpskrift på marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel
6-8 småkagerDet skal du bruge til marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel:
Hjertesmåkager:- 100 g marcipan (Lav den eventuelt selv med denne opskrift på hjemmelavet marcipan)
- 50 ml piskefløde
- 100 g sukker
- 1 spsk. flagesalt
Sådan laver du marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel:
- Marcipanchips: Rul marcipan ud i et tyndt lag (ca. ½ cm) mellem to stykker bagepapir. Stik små cirkler ud med en rund kageudstikker (5 cm i diameter), og stik derefter hjerter ud i halvdelen af cirklerne. Bag marcipanchipsene i 5-8 minutter i en 200° varm ovn. Lad dem køle helt af.
- Saltet karamel: Opvarm fløde i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt, og lad karamellen køle helt af.
- Servering: Kom lidt karamel på en rund marcipanchip, og placér en marcipanchip med hjertehul ovenpå. Gentag med resten og servér.