Desserter og kager

Franske choux med kaffecreme

Chouxdejen bruges til bl.a. vandbakkelser, walesstang og de spanske churros. Her er den blevet til små, fine vandbakkelser, der er lagt sammen med en stærk, letsødet kaffecreme.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 15.08.2011

(30 stk.)
1¼ dl mælk
1¼ dl vand
110 g smør
5 g sukker
½ tsk salt
140 g mel
4 æg

Tænd ovnen på 250°. Kog mælk, vand, smør, sukker og salt sammen. Tag gryden af varmen. Tilsæt mel og rør, til dejen samler sig som en kugle. Lad dejen køle ned til lun.

Rør æggene i med energiske tag, et ad gangen med en grydeske, og hæld dejen i en sprøjtepose. Dæk en bageplade med bagepapir og sæt små kugler på bagepladen. Tryk hver kage let med en gaffel på den ene og den anden led, så de får et ternet mønster. På den måde bliver kagerne regelmæssige under bagningen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sænk temperaturen i ovnen til 160° og bag kagerne i 20-25 minutter.

Bagetips:
Bag kagerne, mens dejen stadig er lun. Åbn ikke ovnen undervejs, så undgår man, at kagerne falder sammen. Kagerne holder sig fint på frost i tætsluttende emballage.

Kaffecreme
250 g mascarpone
1 tsk sukker
½ dl lun espressokaffe
Pynt:
glasur
hakkede kaffebønner

Hæld mascarpone i en skål. Opløs sukkeret i espressokaffen og pisk kaffen i mascarponen, til cremen er fast. Skær kagerne igennem og læg et lag kaffecreme imellem. Pynt med glasur og hakkede kaffebønner. Chokoladekaffebønner er også fine til at pynte med.

Se galleriet med 10 franske kager her