Hjemmelavet vaniljeis - også uden maskine!
Vaniljeis smager fantastisk alene, men endnu mere fantastisk med bær, kage eller chokoladesovs.
Kan du lave din egen vaniljeis er der ikke grænser for, hvad du kan servere til dessert. Bruger du nogle gode råvarer smager isen også fantastisk med dens sødme og undertoner af vanilje.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det kræver nærmest ingen ingredienser for at lave din egen vaniljeis. Du skal blot bruge en vaniljestang, sødmælk, fløde, sukker og æg.
Hvad passer bedst sammen med vaniljeis? En brownie selvfølgelig. Få opskriften her!
Har du ikke en ismaskine, så sæt bøtten i fryseren, og rør jævnligt i massen, så du undgår, at den krystalliserer.
Du kan evt. piske en stiv marengs af æggehvider og sukker og blande i – så får du en parfait, som skal være blød og ikke kræver maskine. Se opskrift s. 111.
Opskrift på hjemmelavet vaniljeis
Antal: 4 personer
Det skal du bruge til hjemmelavet vaniljeis
- 1 vaniljestang
- 2 dl sødmælk
- 2 dl fløde
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer, pasteuriserede
Sådan laver du hjemmelavet vaniljeis
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom stang og korn op i en gryde sammen med mælk og fløde, og varm det op til kogepunktet.
- Pisk sukker og æggeblommer, til massen bliver cremet, tyk og hvid.
- Hæld den varme fløde ned i æggesnapsen i en tynd stråle og under grundig piskning, så det bliver en jævn og ensartet iscreme.
- Kom cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, indtil den begynder at tykne lidt – den må ikke komme over 85°, da den så vil koagulere (skille og klumpe).
- Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af. Rør lidt rundt. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold. (Har du ikke en ismaskine, så sæt bøtten i fryseren, og rør jævnligt i massen, så du undgår, at den krystalliserer)
- Hæld den kolde ismasse i ismaskinen, og lad den køre i 15-20 minutter, indtil isen er frosset og fast i konsistensen.
- Tag isen op af ismaskinen, kom den i en bøtte med låg, og sæt den i fryseren i et par timer før servering.