Se også
Desserter
Jordbærgrød med vanilje
De søde danske jordbær smager fantastisk i en smuk, rød jordbærgrød med et strejf af vanilje. Her er grøden toppet med mandler og mynte - og selvfølgelig lidt fløde!
Opskrift og
13.06.2016
foto: Tine Edinger.
6 personer
Jordbærgrød
- 1 kg jordbær
- Korn af ½ vaniljestang
- Ca. 1 dl koldt vand
- Ca. 1 dl rørsukker
- Ca. 3 spsk. kartoffelmel
Pynt
- ¼ l piskefløde
- 1 håndfuld mandler
- Mynteblade
Der er ikke noget som en god jordbærgrød med lidt fløde på toppen om sommeren. Hvis du vil give den klassiske grød et tvist, så prøv at putte lidt hakkede mandler og mynteblade på inden servering. Det både pynter og smager fantastisk. Du kan evt. drysse lidt sukker over grøden til sidst, så den ikke trækker skind.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hvis du laver jordbærgrød og fryser den ned, er det en fin måde at gemme lidt af den gode sommersmag til sensommer og efterår.
Sådan laver du jordbærgrød
- Skyl, og nip jordbærrene. Skær de store jordbær i halve.
- Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Kog jordbærrene i 3-5 minutter, og tilsæt vaniljekorn og sukker.
- Rør kartoffelmel ud i vandet, og rør jævningen i grøden under omrøring. Kog grøden i 1-2 minutter, og smag til.
- Pisk fløden til en let skum. Hak mandlerne groft. Servér grøden varm eller kold med letpisket flødeskum, hakkede mandler og mynteblade på toppen.
Se også