Desserter og kager

Mazarinkage med frugt

Få en sommerskøn opskrift på mazarinkage med frugt i form af hindbær og ribs, og servér den med friske citroncreme og mynte.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 22.06.2015
opskrift på mazarinkage med frugt og citroncreme

Mazarinkage med frugt i form af hindbær og ribs er den perfekte kombination af noget sødt og noget friskt. Vi har valgt at bruge hindbær og ribs i denne opskrift på mazarinkage, men du kan sagtens vælge sæsonens frugt eller bær. Hovedreglen er, at det skal være frisk frugt, og at du skal vælge to smagsvarianter, der adskiller sig fra hinanden, men samtidig passer sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Mazarinkage med frugt fra "Den store bagedyst"

Det skal du bruge til mazarinkage med frugt

8 til 10 stykker

  • 175 g marcipan
  • 175 g sukker
  • 175 g blødt smør
  • 2-3 æg
  • 2 spsk. mel
  • 1 usprøjtet citron
  • 50 g friske ribs
  • 50 g friske hindbær
  • En tærteform, 24-26 cm i diameter
  • Smør til formen

CITRONCREME:

  • 5 dl yoghurt naturel
  • 1 usprøjtet citron
  • 3-4 spsk. flormelis
  • 3-4 kviste mynte til pynt

Mere sommermad: 10 grillretter

Sådan laver du mazarinkage med frugt

  1. Riv marcipanen groft, og bland marcipan og sukker sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og derefter æggene, et ad gangen, mens du pisker med et piskeris eller en håndmixer.
  3. Bland til sidst mel og fintrevet citronskal i marcipanmassen, og rør ganske kort til en jævn og homogen masse. Det er fint at gøre det i hånden, for hvis man kommer til at piske eller røre for meget i massen, kan man risikere, at den skiller.
  4. Fyld mazarinmassen i en smurt tærte- eller kageform, og fordel bær udover.
  5. Sæt kagen i ovnen ved 180º, og bag den i 20-25 minutter, indtil den er gylden på toppen og fast i midten.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle let af, før den skæres i stykker og serveres med kold citroncreme og friske mynteblade.

Citroncreme: Rør yoghurt med flormelis og fintrevet skal og saft fra citron til en glat creme. Smag evt. til med lidt ekstra flormelis og citronskal. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges. Den har godt af at trække lidt, så smagen fra citrusskal bliver ekstra tydelig. Servér citroncremen til den lune mazarinkage med hindbær og ribs, og drys med friske mynteblade.

Abonnement