Desserter og kager

Nemme koldhævede kanelsnurrer med chokolade

Når man bager kanelsnurrerne i kageringe, hæver de opad og bliver høje og flotte. Samtidig holder ringene på alt det lækre fyld.
af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Stine Christiansen 28.07.2021
Nemme kanelsnurrer

Kanelsnurrer med chokolade

6 stk.

Forberedelse: 50 min. Tilberedelse: 15 min. Hævetid: 10 timer

Det skal du bruge:

  • 1 dl sødmælk
  • 15 g gær
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 0,75 tsk salt
  • 60 g smør
  • 1 stk æg (til pensling)

Remonce:

  • 75 g blødt
  • 75 g brun farin
  • 1,5 tsk. stødt kanel

Til servering:

  • 50 g mørk chokolade
  • 25 g hasselnøddeflager

Sådan laver du kanelsnurrer

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme og æg, og rør rundt. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, til den er sammenhængende.
  2. Skær smørret i tern, og bland dem i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt eventuelt en smule ekstra hvedemel, hvis dejen virker klistret. Læg dejen i en ren skål, dæk skålen med husholdningsfilm og et låg, og sæt den på køl i mindst 8 timer (gerne natten over).
  3. Remonce: Rør smør, farin og kanel sammen til remonce i en skål.
  4. Tag den kolde dej ud fra køl, og lad den vågne op på køkkenbordet i 30 minutter.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på ca. 1 cm's tykkelse. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag. Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i 6 strimler på ca. 1½ cm's bredde. Tag fat i en strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enden på strimlen under snurren.
  6. Læg bagepapir på en bageplade, og placér 6 kageringe (8 cm i diameter) på bagepladen. Læg en kanelsnurre ned i hver kagering, og lad dem hæve tildækket i 1½ time.
  7. Tænd ovnen på 200°. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en bagerist, og løft forsigtigt formene af snurrerne.
  8. Servering: Hak og smelt chokoladen. Smør en skefuld smeltet chokolade på toppen af snurrerne, og drys med hasselnøddeflager. Servér dem lune og nybagte.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.