Desserter og kager

Rabarbergrød med is, marengs og crumble

Rabarbergrød er den perfekte sommerdessert, og denne med is, marengs og crumble vil uden tvivl blive et kæmpe hit. Få opskriften her.
af Anita Klemensen / FOTO Anders Schønnemann 21.04.2020
Rabarbergrød med is, marengs og crumble

Rabarber er den skønneste ingrediens, når den er i sæson, og så kan den bruges på utallige måder.

Dog er der noget helt specielt over en klassisk rabargrød, som man bare aldrig bliver træt af.

SE OGSÅ: luksus-grød med rabarber og jordbær

Opskrift på rabarbergrød med is, marengs og crumble

Antal: 4 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge for at lave rabarbergrød med is, marengs og crumble

Rabarbergrød:

  • ½ kg rabarber
  • 200 g sukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • Evt. lidt kartoffelmel
  • Lidt citronsaft

Vaniljeis:

  • ½ l piskefløde
  • 30 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g sukker

Crumble:

  • 50 g mandler
  • 50 g sukker
  • 50 g blødt smør

Til servering:

  • Engelsk lakrids
  • Marengs

Sådan laver du rabarbergrød med is, marengs og crumble

Rabarbergrød:

  1. Rens rabarber, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  2. Riv skallen af appelsinen, og pres saften af appelsinen.
  3. Lad rabarber, sukker, appelsinskal og -saft simre i en gryde, til rabarberskiverne er helt møre.
  4. Si massen igennem en finmasket sigte.
  5. Rabarbergrøden kan evt. jævnes med lidt kartoffelmel rørt ud i lidt vand, men den må ikke koge, efter melet er rørt i, og den skal piskes godt igennem.
  6. Afkøl, og smag til med citronsaft.

Vaniljeis:

  1. Kog fløden op med sukker og vaniljekorn i en gryde.
  2. Pisk æggeblommerne med sukker, og tilsæt lidt af den kogende fløde under piskning.
  3. Pisk æggemassen i resten af fløden, så den legeres til en cremet konsistens.
  4. Køl massen af, og kør den på en ismaskine.

Crumble:

  1. Rist mandler i ovnen ved 150° i 8 minutter.
  2. Afkøl let, og blend dem til mandelmel.
  3. Rør sukker, mandelmel og smør sammen.
  4. Fordel massen på et ark bagepapir, og bag den sprød og gylden i ovnen ved 150° i 5-10 minutter.
  5. Hak eller bræk crumblen i ønskede stykker.

Servering: Portionsanret rabarbergrød med crumble, is, revet lakrids og knust marengs.

SE OGSÅ: Hjemmelavet rabarberchutney