Desserter og kager
Desserter og kager
Semlor – svenske fastelavnsboller
Prøv semlor - svenske fastelavnsboller. Det er store og bløde boller med fyld af flødeskum og marcipan.
af Christine Bille Nielsen / Foto: Henrik Freek
13.01.2020
Der er mange typer fastelavnsboller - her får du opskriften på den svenske variant af den kendte bolle, som svenskerne kalder semlor. Vi guider dig trin for trin til at lave lækre svenske fastelavnsboller med flødeskum og marcipan.
Prøv også disse fastelavnsboller:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- De berømte fastelavnsboller fra La Glace!
- Klassisk opskrift på fastelavnsboller med chokolade
- Fastelavnsboller med chokoladeskum
Opskrift på semlor - svenske fastelavnsboller
Antal: 10 stk
Det skal du bruge for at lave semlor - svenske fastelavnsboller
Hvedeboller:
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 3 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- Ca. 450 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Fyld:
- 150 g marcipan
- Korn fra 1 vaniljestang
- 50 g mandler
- 2-3 dl mælk
- ½ l piskefløde
- 5 spsk. flormelis
- Pynt med flormelis
Sådan laver du semlor - svenske fastelavnsboller
- Lun mælken i en lille gryde, til den er lidt varmere end fingervarm.
- Træk gryden væk fra kogepladen, og tilsæt smør i skåret i små tern.
- Lad smørret smelte i mælken. Smuldr gæren i en stor skål, og hæld den lune mælk over.
- Rør med en ske, til gæren opløses.
- Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme, og rør det til en ensartet dej.
- Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen sammen, til den er blød, glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time, til den har fået omtrent dobbelt størrelse.