Tiramisu med hindbær og chokolade
Når tankerne ledes hen på italienske desserter, er det højst sansynligt tiramisu, der først dukker op på nethinden. En luftig italiensk dessert, der består af kaffe, ladyfingers og cremet mascarpone.
Tiramisu betyder 'træk mig op', og hvis du foretrækker den blød, så lad den trække ekstra længe i køleskabet. Du kan med fordel lave desserten dagen før, du får dine gæster på besøg. Det bliver den kun bedre af!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Den klassiske tiramisu rummer masser af smag, men er samtidig luftig og cremet. Den kan også piftes op med enten rom eller cognac, hvis du vil tilføje et ekstra tvist.
Få opskriften på den klassiske tiramisu her!
Kan du ikke få fat i mascarpone, kan du med fordel brgue flødeost rørt op med enten fløde eller creme fraiche.
Opskrift på tiramisu med hindbær og chokolade
Antal: 4-6 personer
Det skal du bruge til tiramisu med hindbær og chokolade
- 4 spsk. instant kaffepulver
- 1½ dl kogende vand
- 4-6 spsk. marsala
- 1 pakke ladyfingers
- MASCARPONECREME: 2 æggeblommer, 3 spsk. rørsukker, 1½ æggehvide, 250 g mascarpone, korn af ½ vaniljestang og 1 dl piskefløde
- PYNT: 125 g hindbær og 50 g mørk chokolade
Sådan laver du tiramisu med hindbær og chokolade
- Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor, flad skål.
- Tilsæt marsala, og stil det til afkøling.
- MASCARPONECREME: Pisk æggeblommer sammen med 2 spsk. sukker med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk æggehvider stive i en anden skål, tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk igen. Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommemassen, og vend forsigtigt æggehviderne i. Pisk fløden til let flødeskum, og vend den i mascarponecremen.
- Dyp ladyfingers en ad gangen i den afkølede kaffe-marsala-blanding, så kun den underste del af kagen bliver våd, og læg dem i bunden af en serveringsskål eller i 4-6 portionsglas.
- Skær evt. ladyfingers til, så de passer i størrelsen.
- Læg et 2½ cm tykt lag mascarponecreme oven på det første lag ladyfingers.
- Læg derpå endnu et lag ladyfingers, og slut af med et tykt lag mascarponecreme.
- Dæk desserterne til, og lad dem trække i køleskabet i 3-4 timer.
- Servering: Pynt desserten med friske hindbær og chokoladespåner lige inden servering.