Desserter og kager

Vafler med skyr og lakridssukker

Skru op for madglæden og lav fortryllende vafler suppleret med skyr og lakridspulver. Gør dig klar til at lave vafler, der smager, så fuglene synger.
af Camilla Biesbjerg Markussen 25.03.2014
vafler med skyr og lakridssukker

Vafler hele året rundt

Vafler kan spises på alle tider af året, og når kalenderen siger den 25. marts, er der en særlig grund til at varme vaffeljernet op: Dagen har nemlig fået navnet "Vaffeldagen". Vil du prøve en ny variant af de lækre vafler, så server dem med skyr og lakridssukker - du får opskriften lige her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Vafler fra Michelin-restaurant

Opskrift på vafler med skyr og lakridssukker
Tid: 40 minutter
Hviletid, dej: 30 minutter
Antal: 8 vafler

Det skal du bruge til dine vafler:
• 4 æg
• 4 dl mælk
• 250 g hvedemel
• 1 spsk sukker
• 1 spsk vaniljesukker
• ¼ tsk salt
• smør til stegning

Tilbehør:
• 4 spsk sukker
• 2 spsk lakridspulver
• 250 g skyr, fx Løgismose skyr 0,2 % med hindbær, rabarber og vanilje
• 2 spsk frysetørrede hindbær

Prøv også opskriften: Den lækreste chokolade-karamel-salttærte

Fremgangsmåde:
1. Pisk æggene sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt halvdelen af mælken, mel, sukker, vaniljesukker og salt, og pisk igen. Pisk resten af mælken i, til dejen er jævn. Lad dejen hvile i 30 minutter.

2. Varm et vaffeljern godt op, og pensl det med smeltet smør. Hæld dej i, og steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Pensl vaffeljernet med smeltet smør mellem hver vaffel. Der bliver 8 store vafler ud af portionen.

3. Rør sukker og lakridspulver sammen. Server vaflerne varme toppet med skyr, lakridssukker og frysetørrede hindbær.

Vild med pandekager? Få opskriften på 8 lækre dessertpandekager her!

Find lækre brunchopskrifter i galleriet nedenfor.