Se også
Kager
Marengslagkage med jordbær
Marengs er en sød favorit i dessertkøkkenet. I denne lækre opskrift er marengs forenet med friske jordbær i en lækker sommerklassiker.
af Marianne Liljenberg
28.05.2019
Foto: Pontus Ferneman.
6 personer
Bund
- 4 æggehvider
- 2 dl sukker
- 3 dl Rice Krispies
- 100 g hvid chokolade
Fyld
- 5 dl piskefløde
- 2 liter jordbær
- Evt. krymmel
Denne marengslagkage med jordbær er perfekt til sommerens festligheder. Servér den for gæsterne på terrassen eller i udestuen, og nyd den søde forening af marengs og jordbær.
Sådan laver du marengslagkagen:
Bund:
- Pisk æggehvider stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens du pisker.
- Vend Rice Krispies i blandingen.
- Beklæd bageplader med bagepapir, og markér tre cirkler, Ø 20 cm, på bagepapiret. Hæld marengsen jævnt ud i cirklerne.
- Sæt pladerne ind i ovnen på 150° og sænk straks temperaturen til 125°. Bag i ovnen i ca. 1 time og 15 min.
- Sluk for ovnen, og åben lågen på klem. Lad marengsen tørre i eftervarmen.
- Smelt chokolade, hæld det ud på bunden, og lad det størkne.
Fyld:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Læg bundene ovenpå hinanden med flødeskum og jordbær imellem hvert lag.
- Pynt med jordbær og evt. krymmel.
TIP: I stedet for at sætte bundene sammen til en lagkage, kan du lave tre seperate bunde, som du topper med flødeskum og bær.
Se også