Kager
Kager
Solbærkage med rugbrød og kakao
Denne solbærkage med sød chokolade både smager fantastisk og er virkelig smuk. Den kræver ikke alverden at lave — den er perfekt til middagsselskabet.
af redaktionen
7.06.2021
0 personer
BRØDBUNDE:
- 5 æg
- 200 g. sukker
- 2 spsk. kakao
- 5 spsk. maizena
- 3 tsk. bagepulver
- 125 g. ymerdrys eller et daggammelt rugbrød
SOLBÆRCREME:
- 200 g. solbær pure (Blendet solbær)
- 25 g. honning
- 25 g. glukose
- 120 g. fløde – let pisket
- 130 g. fløde
- 230 g. mælkechokolade
Lav en skøn solbærkage med rugbrød og kakao — perfekt som fin dessert til middagsbordet.
Solbærkage med rugbrød og kakao
Sådan laver du brødbundene:
- Æg og sukker piskes hvidt og luftigt.
- Kakao, maizena og bagepulver sigtes ned i massen og det vendes forsigtigt sammen med ymerdrysset/fint revet rugbrød.
- Massen hældes ned i en smurt springform eller bradepande og bages ved 180 grader i 35-45 min.
Sådan laver du solbærcremen
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Varm de 130 g fløde sammen med honning og glukose og tilføj solbær pure.
- Hæld den varme væske ned i den smeltede chokolade, samtidig med der piskes i chokoladen. (Kan med fordel bruges en stavblender)
- Når massen er omkring de 40 grader, vendes det let pisket fløde i massen.
- Solbærcremen hældes på brødbunden og stilles på køl i minimum 4 timer, inden servering.
TIP: Ønskes en anden anretning, kan cremen piskes stiv, dagen efter og sprøjtes op.