Grønt

Lav en sund pizzabund af rodfrugter

Sæsonens gode rodfrugter kan nemt forvandles til en sund pizzabund med lækker topping. Se bare her!
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth 3.10.2016
Sund pizzabund lavet af rodfrugter

Pizza er en af verdens mest populære retter, og alle har en favorit. Nogle er vild med klassisk italiensk topping, mens andre tør eksperimentere lidt mere. Fælles for de fleste er dog, at de forbinder pizza med en pizzabund af brød. Men sådan behøver det faktisk ikke være. Vi har lavet en pizza med en overraskende sund bund. Den er nemlig smækfyldt af grøntsager og god energi. Den ser ikke ud helt, som en pizzabund plejer, men den smager af et stykke mere! Tip! Top en sund pizzabund med klassisk kartoffelpizza-topping

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på pizza med sund pizzabund

Tid: 30 minutter. Ovntid: I alt 20 minutter. Antal personer: 4Det skal du bruge:
  • 300 g knoldselleri (skrællet vægt)
  • 300 g rødbeder (skrællet vægt)
  • 700 g bagekartofler (skrællet vægt)
  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • 200 g revet mozzarella
  • 300 g bacon i tern
  • 50 g frisk babyspinat
  • 150 g jordskokker (skrællet vægt)
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Prøv også opskriften: Rugpizza med forårsløg og vesterhavsost

Sådan laver du den:
  1. Pizzabund: Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldselleri, rødbeder og kartofler, og riv dem på den grove side af et rivejern. Bland de revne grøntsager i en skål. Tilsæt æg, salt og 100 g revet mozzarella.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel rodfrugtblandingen i en 30 x 40 cm stor firkant på bagepapiret. Glat overfladen ud med bagsiden af en ske. Bag bunden i ovnen i 15 minutter.
  3. Steg bacontern på en tør, varm pande, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tag pizzabunden ud af ovnen, og fordel baconternene på den bagte bund sammen med resten af den revne mozzarella. Bag bunden 5 minutter mere i ovnen. Tag pizzabunden ud af ovnen.
  1. Pizzafyld: Skyl og tør spinat. Skræl jordskokker, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i papirtynde skiver. Fordel spinatblade, jordskokker og hvidløg på den varme pizzabund. Drys med friskrevet parmesan, krydr godt med salt og peber, og dryp med lidt olivenolie. Servér pizzaen rygende varm.

Prøv også: Pizza med grøntsager