Tilbehør

Sprøde flæskesvær med rosmarin og chili

Flæskesvær er en klassisk snack, der smager godt hele året, og især til jul kan vi ikke få nok af dem. De er heldigvis nemme at lave - du får opskriften her!
af Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen. 12.10.2023
Hjemmelavede flæskesvær i en skål

Ofte har vi julemad tilovers, fordi det at arrangere julefrokoster og -middage kræver store indkøb og mange forskellige retter. Lav i stedet en nem julemenu, hvor du bruger flere af de samme råvarer på forskellige måder. Så går intet til spilde.

6 personer

Ingredienser

  • 500 g rå flæskesvær (f.eks. nakkekam)
  • Groft salt
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 2 tsk. tørrede chiliflager

Sådan laver du flæskesvær med rosmarin

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær sværen i strimler, og vend dem med groft salt. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade.
  3. Steg sværene gyldne og sprøde i ca. 30-40 minutter. Vend gerne rundt i dem undervejs, og hæld lidt fedt fra pladen, hvis der er for meget.
  4. Hak rosmarinen groft, og krydr sværene med rosmarin og chiliflager, når der er 5-10 minutter tilbage af stegetiden.
  5. Tag dem ud af ovnen, og dryp dem af på fedtsugende papir. Servér.

TIP: Vil du undgå stress på dagen, hvor du får gæster, kan du lave flæskesværene dagen i forvejen. Du kan også altid varme dem op igen i ovnen, hvis de mangler lidt sprødhed.